Antena 3 CNN Actualitate Șase luni de la tragedia din Colectiv: "Nici acum nu ştim cine sunt vinovaţii"

Șase luni de la tragedia din Colectiv: "Nici acum nu ştim cine sunt vinovaţii"

Șase luni de la tragedia din Colectiv: "Nici acum nu ştim cine sunt vinovaţii"
30 Apr 2016   •   15:46

Rude ale celor decedaţi în urma incendiului de la Colectiv, supravieţuitori şi voluntari din grupul Împreună Rezistăm au mers, în Sâmbăta Mare, în faţa clubului, cu flori şi lumânări pentru a comemora şase luni de la tragedie, o slujbă religioasă urmând să fie făcută pe data de 9 mai.

În Sâmbăta Mare s-au împlinit şase luni de la incendiu din Colectiv, în urma căruia 64 de oameni şi-au pierdut viaţa iar alţi peste 150 au fost răniţi. În amintirea celor care au avut de suferit, la altarul Colectiv, din faţa fabricii Pionierul, s-au aprins lumânări şi au fost depuse flori. Peste 50 de persoane, printre care rude ale celor decedaţi, supravieţuitori şi voluntari din grupul Împreună Rezistăm, au venit pentru a se ruga.

“Ne vedem în Ajun de Înviere, cu lumânări şi multe flori”, se arată pe Faceook, în mesajul prin care era anunţată comemorarea.

„Ne gândim la toţi tinerii frumoşi şi deştepţi care au plecat, mult prea devreme, la îngeri. Dumnezeu să-i odihnească în pace!”, este un alt mesaj, postat de pe Facebook de o tânără.

Mulţi dintre cei care au ajuns sâmbătă, la şase luni de la incendiu, în faţa clubului Colectiv, spun că nu le este clar ce s-a întâmplat pe 30 octombrie şi după, cu răniţii din spitale.

“Este extrem de greu să văd fotografia prietenei mele, Teodora, care a murit acolo. Aici, printre lumânări să-mi aduc aminte din noi că au murit aici. Aş vrea ca acest lucru să nu se mai întâmple niciodată şi sper ca autorităţile statului român să îşi facă datoria cât mai repede, pentru că au trecut deja şase luni, o jumătate de an, şi nu ştim nici acum cine sunt vinovaţii”, a declarat o tânără venită sâmbătă la Colectiv.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: comemorare Club Colectiv
Parteneri
Senat: Schimbare importantă în regimul pașapoartelor
x close