Antena 3 CNN Actualitate Consilierul lui Carmen Dan a demisionat de la Ministerul Afacerilor Interne

Consilierul lui Carmen Dan a demisionat de la Ministerul Afacerilor Interne

Consilierul lui Carmen Dan a demisionat de la Ministerul Afacerilor Interne
16 Ian 2018   •   23:27

Consilierul lui Carmen Dan, implicat în trei dosare penale, a decis să își dea demisia.

Valentin Rîciu a anunţat pe pagina sa de Facebook că azi a decis să-şi înceteze activitatea la cabinetul ministrului Afacerilor Interne. "Așa văd eu ca polițist responsabilitatea", afirmă el.

„Astăzi am decis să-mi încetez activitatea la cabinetul ministrului Afacerilor Interne. Nu pentru că situația mea juridică s-ar fi schimbat cu ceva. După cum am precizat, nu am fost informat despre vreo acuzație penală, iar comunicatul public al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este lămuritor. Am discutat astăzi cu ministrul și decizia aceasta este. Nu am pretenția de a fi exemplu pentru cineva, dar așa văd eu ca polițist responsabilitatea”, a scris el pe pagina de Facebook.

Procurorul general a cerut anchetă pentru a se verifica modul în care au fost instrumentate trei dosare în care apare numele lui Valentin Riciu, consilier personal al ministrului Carmen Dan. Valentin Rîciu a afirmat apoi că a aflat din presă despre acuzațiile care i se aduc. 

Valentin Rîciu este cercetat din 2016 pentru o infracțiune de ultraj pentru că de mai multe ori și-a amenințat un coleg pe o rețea de socializare, iar într-un alt dosar din 2016 este acuzat de înșelăciune.

Însă poate cea mai grea acuzație care i se aduce este de abuz în serviciu, într-un dosar din 2017 în care Valentin Rîciu, atunci angajat la Brigada Rutieră, este acuzat că ar fi plecat la mare cu sindicatul pe care îl conducea, în timpul orelor de serviciu și în baza unei semnături false.

Recent, Valentin Rîciu a negat că ar fi avut o relaţie de prietenie cu Eugen Stan, poliţistul de la Brigada Rutieră acuzat de pedofilie.

 

×
Subiecte în articol: Ministerul Afacerilor Interne demisie
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close