Antena 3 CNN Actualitate Cultură Cărțile și filmele care au marcat anul 2016

Cărțile și filmele care au marcat anul 2016

Cărțile și filmele care au marcat anul 2016
04 Dec 2016   •   22:10

Încă nu e Crăciunul, dar decembrie ne îndeamnă inevitabil să tragem linii. De data aceasta, PressOne a rugat o serie de personalități să dezvăluie cartea şi filmul care le rămân cel mai aproape după 2016.

Tudor Giurgiu, regizor, președintele TIFF:

Carte: Nevoia de miracol, de Mirel Bănică, o carte fascinantă despre fenomenul pelerinajelor. Pentru că face un portret simplu, emoționant și necosmetizat al României profunde, o radiografie care depășește cu mult nivelul unei simple observații antropologice la firul ierbii.

Film: (M)uchenik / The Student, de Kirill Serebrennikov, una dintre revelațiile festivalului de la Cannes 2016. Scenariul e inspirat de o piesă scrisă de Marius von Mayenburg.

E o peliculă intensă, un film incomod despre extremismul religios, văzut ca o formă de manipulare. Va apărea și pe ecranele românești în primăvară și sunt convins că va genera polemici majore.

Radu Băzăvan alias Groparu, cineast şi blogger:

Carte: Thinking, Fast and Slow de Daniel Kahneman: un must read pentru orice pasionat de felul în care lucrează creierul uman. Ți se se pare că poți vorbi la telefon în timp ce mergi pe stradă? Mai gândește-te!

Film: Fiul lui Saul, regia – László Nemes. Deși, în general, nu-mi plac filmele gri, am apreciat jocul actoricesc, povestea care te face să strângi din pumni și mai ales faptul că actorul clujean Levente Molnár face un rol memorabil.

Continuarea, pe PressOne.

×
Subiecte în articol: carti filme
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close