Antena 3 CNN Actualitate Cultură Lucian Romașcanu, despre teatrul care va fi construit de la zero, după aproape 80 de ani: "Un vis și-a pornit drumul spre realitate"

Lucian Romașcanu, despre teatrul care va fi construit de la zero, după aproape 80 de ani: "Un vis și-a pornit drumul spre realitate"

Ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, a anunțat începerea lucrărilor pentru construirea de la zero a unui teatru privat și a dezvăluit când va putea fi vizitat de public.

Lucian Romașcanu, despre teatrul care va fi construit de la zero, după aproape 80 de ani: "Un vis și-a pornit drumul spre realitate"
Sursa foto: Hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    01 Mar 2023   •   22:55

Ministrul Culturii a dezvăluit că primul teatru privat, construit de la zero, după aproape 80 de ani, își va aștepta publicul începând de anul viitor.

"Astăzi un vis și-a pornit drumul spre realitate: Grivița 53, primul teatru privat construit de la zero, după aproape 80 de ani, se construiește și își va primi publicul în 2024.

Chris Simion-Mercurian și Tiberiu Mercurian au reușit imposibilul și, după 6 ani de luptă cu inerția, cu piedicile de tot felul, cu birocrația, au reușit să strângă suma necesară proiectului!

Ministerul Culturii a sprijinit proiectul cu 1.9 milioane de euro din fonduri norvegiene, nenumărați "ctitori" privați au cumpărat cărămizile care vor clădi teatrul.

Citește și: Ministrul Culturii, mesaj de 1 Martie: ”Este o promisiune de renaştere, speranţă și noi începuturi”

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

O veste bună nu e niciodată în plus! Avem rezerve pentru a acoperi costurile suplimentare, generate de scumpirile materialelor de construcție!", a declarat ministrul Culturii.

×
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close