Antena 3 CNN Actualitate Cultură Statutul lucrătorului cultural profesionist, promovat de Ministerul Culturii, la Iași

Statutul lucrătorului cultural profesionist, promovat de Ministerul Culturii, la Iași

Ministerul Culturii a organizat, la Iași, cel de-al doilea eveniment dedicat promovării Statutului lucrătorului cultural profesionist.

Statutul lucrătorului cultural profesionist, promovat de Ministerul Culturii, la Iași
Sursa foto: Palatul Culturii Iași | Facebook
de Redacția Antena 3 CNN    |    24 Feb 2023   •   14:32

Cel de-al doilea eveniment dedicat promovării Statutului lucrătorului cultural profesionist a avut loc joi, 23 februarie, la Palatul Culturii din Iași.

Propunerea legislativă este finanțată prin Planul Național de Redresare și Reziliență, având drept scop atât maximizarea potențialului creativ al lucrătorilor culturali și menținerea activă a acestora pe piața muncii, cât și dezvoltarea sectoarelor culturale și creative.

"Urmărim prin aceste evenimente de promovare să aducem la cunoștința lucrătorilor culturali din România că propunerea legislativă aduce o serie de beneficii sociale și fiscale de care nu s-au bucurat până acum.

Sigur, activitățile culturale și artistice impun o abordare complexă, dar spunem cu convingere că Statutul lucrătorului cultural profesionist, în forma elaborată acum, pune în ordine o legislație fragmentată pentru a sprijini categorii profesionale atipice, așa cum sunt cele din sectorul cultural”, a declarat Valentin SAVU, coordonatorul Reformei 3 din cadrul PNRR.

Citește și: Guvernul alocă 2,2 miliarde de euro pentru construirea de spitale prin PNRR. Lista celor 27 de obiective de investiții

Evenimentul a reunit experții implicați în elaborarea propunerii legislative, precum și un număr mare de profesioniști, care activează în sectoarele culturale și creative de la nivel local și regional și care pot beneficia de măsurile de sprijin vizate prin Statutul lucrătorului cultural profesionist.

Următoarele evenimente de promovare vor fi organizate la Timișoara, pe 2 martie 2023, și la Cluj-Napoca, pe 9 martie 2023, potrivit cultura.ro.

×
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close