Antena 3 CNN Actualitate "Din datele Poliției de Frontieră, nu reiese că primarul fugar Cherecheș ar fi părăsit România!" | Purtătorul de cuvânt al Poliției spune că edilul din Baia Mare era dat în consemn la frontieră

"Din datele Poliției de Frontieră, nu reiese că primarul fugar Cherecheș ar fi părăsit România!" | Purtătorul de cuvânt al Poliției spune că edilul din Baia Mare era dat în consemn la frontieră

Purtătorul de cuvânt al Poliției Române, Georgian Drăgan, a intervenit la Antena 3 CNN pentru a explica faptul că autoritățile polițienești nu au reușit să-l aresteze pe primarul fugar din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, la mai multe ore de la condamnarea definitivă a acestuia la cinci ani de închisoare pentru luare de mită.

de Redacția Antena 3 CNN    |    24 Noi 2023   •   17:59

Antena 3 CNN a relatat că, la scurt timp după ce, în jurul orei 9:20, Curtea de Apel Cluj a pronunțat sentința, polițiștii au venit la domiciliul lui Cherecheș, unde au escaladat gardul, deși poarta era deschisă.

Ei nu l-au găsit acasă pe primar și nu au putut pune în aplicare mandatul instanței.

Cherecheș a fost dat în urmărire națională, dat fiind faptul că se sustrage executării pedepsei.

"Din datele transmise de Poliția de Frontieră, nu rezultă că persoana în cauză (primarul Cherecheș, n.r) ar fi ieșit din țară", a declarat la Antena 3 CNN comisarul şef Georgian Drăgan.

El a adăugat că, dacă se va dovedi, totuși, că primarul din Baia Mare a părăsit România, Poliția Română va solicita instanței un mandat european de arestare.

Citește și: Cătălin Cherecheș, condamnat definitiv la cinci ani de închisoare | A fost dat în urmărire naţională

Drăgan a răspuns astfel la informațiile venite pe surse, conform cărora Cătălin Cherecheș ar fi părăsit țara vineri dimineață, prin punctul de trecere a frontierei Petea, posibil ascuns în portbagajul unei mașini.

Purtătorul de cuvânt a mai spus că primarul Cherecheș era sub control judiciar, dar controlul judiciar nu era asociat cu vreo măsură de supraveghere.

Cherecheș s-a prezentat la Poliție în urmă cu o săptămână și ar fi trebuit să se prezinte și astăzi, la ora 11, chiar în ziua în care Curtea de Apel Cluj l-a condamnat la închisoare prin sentință definitivă, a precizat purtătorul de cuvânt al Poliției Române.

Potrivit lui Georgian Drăgan, Cătălin Cherecheș era dat în consemn la frontieră la momentul la care instanța din Cluj a pronunțat sentința definitivă.

×
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close