Antena 3 CNN Actualitate Motivul eliberării lui Faycal Cheffou, singurul inculpat de până acum în cazul atentatelor de la Bruxelles

Motivul eliberării lui Faycal Cheffou, singurul inculpat de până acum în cazul atentatelor de la Bruxelles

Motivul eliberării lui Faycal Cheffou, singurul inculpat de până acum în cazul atentatelor de la Bruxelles
Sursa foto: Foto: Agerpres
29 Mar 2016   •   14:47

Faycal Cheffou, suspectul în cazul atentatelor de la Bruxelles acuzat de terorism, dar care a fost eliberat luni din detenţie, are ''un alibi credibil'' şi sigur nu era ''bărbatul cu pălărie'' înregistrat de camerele video la aeroport înainte de explozii'', a afirmat marţi avocatul său, Olivier Martins, citat de Reuters.

Potrivit lui Olivier Martins, nu există dovezi medico-legale în legătură cu clientul său, Faycal Cheffou, la scena atentatelor şi că el a fost acuzat pe baza mărturiilor unui şofer de taxi, care i-a dus pe presupuşii atacatori la aeroport.

Cheffou a fost pus în libertate după patru zile de la arestarea sa în apropiere de biroul procurorului din Bruxelles.

Unele media spun că Cheffou este bărbatul din imaginile înregistrărilor pe camerele video de la aeroportul din Bruxelles, alături de cei doi indivizi care şi-au detonat explozibilii, şi că eliberarea sa este o lovitură dură dată anchetei ce a dus la arestarea mai multor persoane pentru infracţiuni mai mici în diverse locuri în Belgia şi Olanda, în Italia şi Franţa.

''Cheffou era acasă şi aceasta s-a putut confirma datorită apelurilor sale telefonice. A fost posibil să se confirme faptul că el era cu mobilul său în acel moment şi că în acel moment el era acasă'', a declarat Martins.

''I-am cerut judecătorului să-l elibereze de urgenţă'', a afirmat Martins, adăugând că nu au fost găsite amprente digitale sau urme ADN având legătură cu el la locul atentatelor.

Martins a mai spus că Cheffou, pentru moment, este acuzat în mod oficial, dar că nu va mai fi cazul pentru mai mult timp.

Potrivit legii belgiene, un judecător care examinează cazul poate ordona eliberarea unui suspect, dar numai o anumită instanţă poate ridica acuzaţiile la adresa cuiva.

×
Parteneri
ANM anunţă prognoza meteo pentru Săptămâna Mare
x close