Antena 3 CNN Actualitate Directorul Hexi Pharma, în arest la domiciliu

Directorul Hexi Pharma, în arest la domiciliu

Directorul Hexi Pharma, în arest la domiciliu
Sursa foto: Foto: Agerpres
28 Mai 2016   •   19:23

Judecătoria Sectorului 5 a respins, sâmbătă, cererea procurorilor de la Parchetul General de arestare preventivă a directorului general Hexi Pharma, Flori Dinu, şi a decis ca aceasta să fie plasată în arest la domiciliu, informează Agerpres.

Decizia nu este definitivă, iar Flori Dinu va fi eliberată din arestul Poliţiei Capitalei la expirarea ordonanţei de reţinere de 24 de ore, emisă pe numele ei, vineri.

”Flori Dinu știa că produsele nu respectă specificațiile din etichetă”

Parchetul General susţine că Flori Dinu, în calitate de director general al Hexi Pharma, având atribuţii în special pe partea de vânzări desfăşurată de societate, la instigarea lui Dan Condrea şi cunoscând că produsele comercializate nu respectă specificaţiile din etichete, a coordonat întreg personalul care le-a promovat şi a intermediat activitatea de negociere şi încheiere de contracte de furnizare, inducând în eroare reprezentanţii unităţilor medicale.

"Florin Dinu, în calitate de director general al Hexi Pharma, având atribuţii în special pe partea de vânzări desfăşurată de societate, la instigarea numitului Dan Alexandru Condrea şi cunoscând că produsele comercializate nu respectă specificaţiile din etichete, a coordonat întreg personalul care a promovat produsele şi a intermediat activitatea de negociere şi încheiere de contracte de furnizare, inducând în eroare reprezentanţii unităţilor medicale care au achiziţionat produsele. Faptele au fost comise prin utilizarea de mijloace frauduloase, reprezentate de etichetele produselor neconforme, precum şi ofertele transmise unităţilor înşelate, direct sau prin intermediul portalului e-licitatii.ro', se arată într-un comunicat al Parchetului General.

Hexi Pharma - prejudiciu de 51 de milioane de lei

Potrivit comunicatului citat, prejudiciul produs în patrimoniul persoanelor vătămate se cifrează la valoarea de peste 28 de milioane de lei, fiind aferent produselor constatate ca fiind neconforme, furnizate conform contractelor încheiate în intervalul iunie 2012 - aprilie 2016 între persoana juridică suspectă şi numeroase unităţi sanitare.
 

×
Parteneri
Senat: Schimbare importantă în regimul pașapoartelor
x close