Antena 3 CNN Actualitate "Ajutor! Copilul meu nu respiră" | Un dispecer la ISU Cluj a salvat viața unui bebeluș care s-a înecat. Sfaturile date rudelor la telefon

"Ajutor! Copilul meu nu respiră" | Un dispecer la ISU Cluj a salvat viața unui bebeluș care s-a înecat. Sfaturile date rudelor la telefon

Un angajat în dispeceratul integrat ISU-SAJ Cluj a salvat viața unui bebeluș care s-a înecat, explicându-le la telefon rudelor acestuia cum să procedeze.

"Ajutor! Copilul meu nu respiră" | Un dispecer la ISU Cluj a salvat viața unui bebeluș care s-a înecat. Sfaturile date rudelor la telefon
Sursa foto: GettyImages
de Redacția Antena 3 CNN    |    06 Feb 2024   •   21:18

Printr-un apel la numărul 112, marți dimineaţă s-a anunțat faptul că un bebeluș de 3 luni este inconștient. Plutonier adjutant Florin Oneț, care lucrează în dispeceratul integrat ISU-SAJ Cluj, a preluat cazul, încercând, în primă instanță, să o liniștească pe mătușa copilului, dar și să obțină informațiile necesare gestionării situației critice, potrivit unei postări pe pagina de Facebook a IGSU.

Femeia i-a explicat că bebelușul tocmai băuse lapte și că i-a dat câteva picături pentru colici: "Probabil că s-a înecat!".

Starea copilului s-a agravat, așa că Florin i-a spus femeii să îl pună pe bebeluș pe brațul tatălui și a cerut să vorbească cu el.

În paralel, echipajul de la Serviciul de Ambulanță Județean era deja pe drum spre Tritenii de Jos.

Angajatul ISU Cluj i-a cerut bărbatului să țină bebelușul pe braț și cu podul celeilalte palme să îl lovească în spate, ușor, de jos în sus.

În cele din urmă, manevrele explicate au avut succes, iar copilul a început să respire și să-și revină până la sosirea ambulanței.

Citeşte şi: "Fata mea a lăsat un bilet de adio!" | Ramona, dispecer la Poliția Capitalei, a intervenit rapid şi a salvat viaţa tinerei

Plutonier adjutant nu este la prima intervenție de acest fel. De-a lungul carierei sale, a explicat și altor părinți cum să efectueze manevrele de resuscitare în cazul bebelușilor.

"Și atunci, bucuria a fost de nedescris, deși recunoaște că și-ar dori ca astfel de cazuri să nu existe.Tocmai de aceea, insistă pe importanța cursurilor de prim-ajutor!", scriu cei de la IGSU.

Conform acestora, Florin Oneț este tatăl unui băiețel de cinci luni, iar intervenția de marți dimineață "îi va rămâne întotdeauna în suflet".

Cazurile cele mai dificile pentru noi sunt cele în care copiii au nevoie de ajutor. Deși e vital să ne păstrăm calmul și...

Publicată de ISU Cluj pe Marţi, 6 februarie 2024

×
Subiecte în articol: Cluj bebelus înecat
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close