Antena 3 CNN Actualitate "Cât de dor îmi este de copilul meu" | Doi ani de la dublul accident aviatic în care opt militari și-au pierdut viața. Rudele victimelor nu știu care a fost cauza

"Cât de dor îmi este de copilul meu" | Doi ani de la dublul accident aviatic în care opt militari și-au pierdut viața. Rudele victimelor nu știu care a fost cauza

O ceremonie de comemorare a avut loc astăzi la cimitirul din Constanța, în ziua în care s-au împlinit doi ani de la accidentul aviatic în care opt militari au murit. Nici până în ziua de azi rudele celor decedați nu au aflat cauza tragediei.

de Cătălina Buzoianu    |    02 Mar 2024   •   19:42

Zeci de militari, mai mulți preoți și oameni îndurerați au fost astăzi prezenți la o ceremonie de comemorare, care a avut loc la cimitirul din Constanța, în ziua în care s-au împlinit doi ani de la accidentul aviatic în care opt militari au murit.

La doi ani de la tragedie, familiile victimelor încă nu știu adevărata cauză a accidentului aviatic. "Cât de dor îmi este de copilul meu. După doi ai de zile nu ni s-a spus nimic", a spus o mamă îndurerată.

Reamintim că pe 2 martie 2022 un avion cu mai mulți militari s-a prăbușit. În ajutor a fost trimis un elicopter care a dispărut de pe radar la scurt timp de la decolare.

Potrivit Ministerului Apărării Naționale, miercuri, pe 2 martie 2022, la ora 20.00, o aeronavă MiG 21 LanceR din dotarea Bazei 86 Aeriene, care executa o misiune de patrulare aeriană deasupra Dobrogei, a pierdut legătura radio cu turnul de control, iar la ora 20.03 a dispărut de pe radar, într-o zonă cuprinsă între localitățile Cogealac si Gura Dobrogei.

Aeronava prăbușită în apropiere de localitatea Cogealac, într-o zonă nelocuită, făcea parte dintr-o formație de două avioane MiG-21 LanceR care executa misiuni de patrulare aeriană deasupra Dobrogei.

Elicopterul IAR 330-Puma, decolat, la scurt timp, în jurul orei 20.21, în misiune de căutare-salvare a aeronavei Mig 21 LanceR, a pierdut legătura radio cu turnul de control și a dispărut de pe radar în jurul orei 20.44. Dublul eveniment tragic s-a soldat cu 1 mort din avionul MiG și 7 morți din elicopterul PUMA.

×
Subiecte în articol: accident aviatic Constanța
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close