Antena 3 CNN Actualitate Firea, despre noul primar ales al Capitalei: Nicuşor Dan e într-o incompatibilitate crasă

Firea, despre noul primar ales al Capitalei: Nicuşor Dan e într-o incompatibilitate crasă

Primarul în funcţie al Capitalei, Gabriela Firea, spune că Nicuşor Dan este într-o incompatibilitate crasă, făcând referire la procesele pe care le are edilul ales cu Primăria Capitalei.

Firea, despre noul primar ales al Capitalei: Nicuşor Dan e într-o incompatibilitate crasă
Sursa foto: Hepta
de Milena Niță    |    22 Oct 2020   •   10:45

"Nicuşor Dan e într-o incompatibilitate crasă şi e păcat că unii cetăţeni nu au observat. El a dat în judecătă cetăţeni, companii care investesc în Bucureşti şi acum spune că e posibil, după ce a vorbit cu avocaţi, că e posibil să se retragă din acea asociaţie.

Însă el e autorul moral al plângerilor care vor merge în instanţă, cu alte cuvinte, primarul ales îl dă în judecată pe primarul ales. E o situaţie de lipsă de respect faţă de lege şi faţă de cetăţeni", a spus primarul în funcţie al Capitalei, Gabriela Firea, joi, într-o intervenţie telefonică la Antena 3.

Cum vrea să iasă noul primar din starea de incompatibilitate

Asociația "Salvați Bucureștiul", fondată de primarul ales al Capitalei, Nicușor Dan, are nu mai puţin de 15 procese cu instituția pe care o va conduce acum şi toate se referă la legalitatea unor autorizații.

Acum, pentru a nu fi în stare de incompatibilitate, Nicuşor Dan a anunţat că se gândeşte să iasă din această asociaţie şi va lăsa totul la îndemâna justiției.

Edilul ales al Capitalei a subliniat însă că nu își va schimba punctul de vedere, chiar dacă va deveni primar.

Firea, mesaj pentru Nicuşor Dan: să-și dea demisia, apoi să se organizeze iar alegeri

Totodată, Firea a reacţionat prompt după ce Nicuşor Dan a anunţat că va fi o iarnă deloc uşoară pentru bucureşteni, social-democrata transmiţându-i să-şi dea demisia, dacă nu poate conduce un oraş mare ca Bucureştiul.

"Dumnealui a spus, nu altcineva, că în maxim o lună de la intrarea în primărie rezolvă și problema apei calde și a căldurii, şi transportul, şi traficul sufocant, şi poluarea. Bine, a zis că în prima zi, dar noi încercăm să fim rezonabili. Așteptăm toate aceste lucruri. 

De săptămâna viitoare, când probabil va depune jurământul, până la Moş Nicolae sau la alegerile parlamentare, așteptăm rezolvarea acestor probleme. Dacă va veni săptămânal să spună că eu sunt primar general, atunci să-și dea demisia. 

Mesajul meu pentru Nicușor Dan: luni, marți, să depună jurământul, atunci când instanța va hotărî, și apoi să-și dea demisia şi să se organizeze din nou alegeri locale, pentru că este clar că nu are capacitatea profesională și energia personală pentru a manageria un oraș mare ca Bucureștiul", a spus Gabriela Firea.
 

×
Parteneri
Stare de alertă în Cluj-Napoca, după ce o stradă principală s-a surpat
x close