Antena 3 CNN Actualitate Ninsori și frig în România în zilele care urmează | Meteorolog: ”Rămânem cu vreme severă!”

Ninsori și frig în România în zilele care urmează | Meteorolog: ”Rămânem cu vreme severă!”

Meteorologii au emis, în România, mai multe avertizări cod portocaliu și cod galben de ninsori abundente, ploi și vânt puternic.

de Laura Dinu    |    13 Feb 2024   •   16:40

Florinela Georgescu, director executiv în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie, a explicat în exclusivitate la Antena 3 CNN cum va fi vremea în perioada următoare și la ce trebuie să ne așteptăm.

”Rămânem cu o vreme severă în partea centrală a țării, în special în Carpații Meridionali și Occidentali, unde ploile astăzi, la noapte și mâine vor mai fi importante cantitativ, iar la peste 1500-1700 m va continua să ningă și să se depună strat de zăpadă.

De altfel există și județe în cod portocaliu, în zona montană din sudul Transilvaniei.

Până în această seară există și coduri hidrologice pentru mare parte a țării, dar de mâine noapte așteptăm o ameliorare din punct de vedere al precipitațiilor.

Temperaturile vor continua însă să scadă, o scădere lentă care ne va menține totuși peste temperaturile normale pentru această perioadă.

Vor fi și intensificări ale vântului, în special mâine în zona de est a teritoriului, pe arii restrânse și în alte regiuni, în contextul acestei vremi schimbătoare aduse de acest ciclon”, a explicat Florinela Georgescu la Antena 3 CNN. 

Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a transmis, marți, prognoza pentru perioada 12 februarie - 11 martie. Primăvara începe cu vreme bună.

Prognoza meteo pentru săptămâna 12 - 19 februarie

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile sudice și sud-estice. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile centrale și nord- estice, dar și local deficitar în extremitatea de vest și de sud-vest a țării, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal.

Prognoza meteo pentru săptămâna 19 - 26 februarie

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile.

Prognoza meteo pentru săptămâna 26 februarie - 4 martie

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în toate regiunile, dar mai ales în cele extracarpatice. Regimul pluviometric va fi ușor excedentar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în zonele montane.

Prognoza meteo pentru săptămâna 4 - 11 martie

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile.

×
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close