Antena 3 CNN Meteo Avertizare meteo ANM de ninsori abundente, strat de zăpadă, vânt și ploi în România! Cod portocaliu și cod galben de vreme rea în mai multe zone ale țării

Avertizare meteo ANM de ninsori abundente, strat de zăpadă, vânt și ploi în România! Cod portocaliu și cod galben de vreme rea în mai multe zone ale țării

Specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) au emis mai multe avertizări cod galben și cod portocaliu de vreme rea în România.

de Laura Dinu    |    13 Feb 2024   •   10:14

ANM a emis, în urmă cu scurtă vreme în urmă, o informare meteorologică, valabilă în intervalul 13 februarie, ora 10 – 14 februarie, ora 08.

În intervalul menționat, temporar vor fi precipitații îndeosebi în nordul, centrul și estul țării, unde se vor acumula cantități de apă în general de 15...25 l/mp. Vor fi ploi, ce vor avea și caracter de aversă. 

În Carpații Orientali și trecător în noaptea de marți spre miercuri, în Transilvania și Moldova se vor semnala precipitații și sub formă de lapoviță și ninsoare. 

Marți, vântul va avea intensificări temporare în regiunile vestice și sud-vestice, iar spre seară și noaptea și în cele estice, cu viteze de 45...55 km/h. 

Avertizare meteo de precipitații însemnate cantitativ

O avertizare meteorologică intră în vigoare astăzi, la ora 10 și este valabilă până mâine, la ora 08. 

În intervalul menționat, în Carpații Meridionali, iar pe parcursul zilei de marți și la începutul nopții de marți spre miercuri și în Carpații Occidentali și în vestul și sud-vestul Transilvaniei vor fi cantități de precipitații de 25...30 l/mp, iar izolat de 40 l/mp. 

Vor fi mai ales ploi, iar la munte, la altitudini mai mari de 1400 m va ninge și se va depune strat de zăpadă. 

Cod portocaliu de ninsori abundente și strat de zăpadă

O avertizare cod portocaliu de ninsori și strat de zăpadă este valabilă astăzi, între orele 10 și 22. 

În zona montană a județelor Hunedoara, Alba și Sibiu va ninge abundent și se va depune strat consistent de zăpadă. Cantitățile de precipitații vor fi de 50...70 l/mp. 

Avertizare ANM de intensificări ale vântului

Mâine, între orele 08 și 14, va fi în vigoare o avertizare cod galben de vânt puternic. 

În intervalul menționat, vântul va prezenta intensificări temporare în Moldova și nord-estul Munteniei, cu viteze la rafală de 55...65 km/h. 

Intensificări ale vântului cu viteze în general de 45...55 km/h vor fi și în restul Munteniei, Dobrogea și local în Oltenia. 

×
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close