Antena 3 CNN Actualitate Food You Trust - Evenimentul cu sfaturi utile pentru siguranța alimentară. Director ICA: "Temele sunt de mare actualitate"

Food You Trust - Evenimentul cu sfaturi utile pentru siguranța alimentară. Director ICA: "Temele sunt de mare actualitate"

Începe evenimentul Food You Trust, principalele subiecte discutate sunt siguranța produselor alimentare și controlul alimentar. Totodată, experții vor oferi mai multe sfaturi pentru consumatori.

de Redacția Antena 3 CNN    |    28 Mar 2024   •   09:52

A patra ediție a Food You Trust începe astăzi și durează două zile. Aceasta are loc în clădirea Rectoratului Politehnici București. Alexandru Cîrîc, directorul Institutului de Cercetări Alimentare, a vorbit în direct la Antena 3 CNN despre acest eveniment și totodată a oferit și câteva sfaturi pentru consumatori cu privire la ce produse să aleagă.

În GALERIA FOTO de mai jos puteți vedea agenda evenimentului Food You Trust

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

"Își propune să discute temele de mare actualitate. Este vorba despre programele de autocontrol ale retailerilor, programele de autocontrol ale producătorilor și procesatorilor, contaminarea încrucișată, o temă ardentă în momentul de față având în vedere problemele cu Salmonella, discuții despre riscurile contaminării cu aceasta tot ce este în acest moment de foarte mare actualitate", a spus Alexandru Cîrîc.

Acesta a precizat și la ce anume trebuie să fim atenți atunci când mergem la cumpărături."Trebuie să avem în vedere întotdeauna că produsele pe care le consumăm sunt produse industriale. Acestea nu vor semăna exact cu produsele pe care le facem noi în gospodărie, decât dacă aceste produse sunt forțate în vreun fel.

Atunci când ne ducem la raft în totdeauna trebuie să știm ceea ce căutăm pentru a nu risca să cumpărăm falsuri. Trebuie să știm de asemenea, că o contaminare încrucișată care provine din pui, în cazul de față poate fi făcut în gospodărie, așadar riscul de contaminare nu este din puiul la cuptor ci sin faptul că noi în gospodărie vom tăia carnea cu același cuțit cu care vom tăia salata", a spus Alexandru Cîrîc.

×
Subiecte în articol: ICA siguranta alimentara food you trust
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close