Antena 3 CNN Actualitate Fost director din Ministerul Mediului, trimis în judecată de DNA. Ar fi luat mită un milion de lei, de la un afacerist

Fost director din Ministerul Mediului, trimis în judecată de DNA. Ar fi luat mită un milion de lei, de la un afacerist

DNA l-a trimis în judecată pe Nicolescu Dinu-Octavian, fost director economic în Ministerul Mediului, pentru trafic de influență și spălare de bani.

Fost director din Ministerul Mediului, trimis în judecată de DNA. Ar fi luat mită un milion de lei, de la un afacerist
Sursa foto: Facebook | Direcția Națională Anticorupție
de Mia Lungu    |    11 Oct 2023   •   09:38

Procurorii DNA îl acuză pe fostul director din Ministerul Mediului că ar fi cerut și primit mită de aproape un milion de lei de la un afacerist.

"În luna aprilie 2020, inculpatul Nicolescu Dinu-Octavian, în calitatea menționată mai sus, printr-un intermediar, i-ar fi pretins unui om de faceri (martor în cauză) suma de 1.000.000 lei pentru a-și exercita influența pe care acesta ar fi lăsat să se înțeleagă că o avea asupra unor funcționari publici din cadrul Ministerului Mediului și că i-ar determina pe aceștia să dispună anularea obligațiilor fiscale, în valoare de 3.478.438 lei, pe care societatea omului de afaceri le avea de achitat către Administrația Fondului pentru Mediu.

În contextul menționat mai sus, în datele de 13 și 14 aprilie 2020, inculpatul Nicolescu Dinu-Octavian, prin același intermediar, ar fi primit în două tranșe (500.000 lei și 495.000 lei) suma totală de 995.000 de lei.

Pentru a disimula adevărata proveniență a unei părți din suma de bani primită cu titlu de mită (354.903 lei), inculpatul Nicolescu Dinu-Octavian ar fi efectuat mai multe depuneri bancare de numerar și transferuri succesive de bani între conturile proprii.

În dosar au fost dispuse măsuri asigurătorii asupra a două imobile și asupra sumei de 25.000 euro, ridicată de la inculpat cu ocazia efectuării percheziției domiciliare.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București, cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.", se arată în comunicatul DNA. 

Reamintim că procurorii DNA l-au reținut pe Nicolescu Dinu-Octavian în luna aprilie a acestui an. La acel moment, acesta ocupa funcția de director al Direcției buget și contabilitate din cadrul Autorității Vamale Române.

×
Parteneri
ANM anunţă prognoza meteo pentru Săptămâna Mare
x close