Antena 3 CNN Actualitate Noul val de frig pune stăpânire pe România. Restricții de trafic și drumuri cu circulație oprită în țară din cauza vremii

Noul val de frig pune stăpânire pe România. Restricții de trafic și drumuri cu circulație oprită în țară din cauza vremii

Din cauza ninsorii viscolite sau a unor accidente, circulația este blocată pe mai multe drumuri din România.

de Ştefan Petrică    |    19 Ian 2024   •   20:11

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române informează că pe DN 25, la intrare în localitatea Drăgănești, județul Galați, s-a produs un accident rutier între două autotrenuri și două autoturisme, soldat cu rănirea unui șofer, ce este încarcerat.

Traficul rutier este oprit pe ambele sensuri.

În județul Hunedoara, pe DN 68, în zona localității Zeicani, un copac a căzut pe drum, blocând ambele sensuri de mers. Nu sunt persoane rănite, ori autovehicule avariate.

Pe DN 7, în zona localității Milcoiu, județul Vâlcea, a avut loc o coliziune între două autovehicule, soldată cu rănirea ușoară a unei persoane, ce este evaluată medical. Traficul rutier este oprit pe ambele sensuri.

Citește și: Un nou episod de iarnă severă, cu ger și ninsori, în România! Elena Mateescu, director ANM, a anunțat prognoza meteo pentru următoarele zile

În județul Brașov, pe DN 1S, între localitățile Veneția de Jos și Părău, a avut loc un accident rutier în care au fost implicate trei autovehicule, soldat cu decesul unei persoane și rănirea altor două, ce sunt în stare de inconștiență. Traficul rutier este oprit.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Restricții de trafic și drumuri cu circulație oprită în țară din cauza vremii

Din cauza ninsorii viscolite, sunt impuse următoarele restricții de circulație:

Drumuri naționale cu circulație oprită:

1. DN 17, în Pasul Tihuța, între loc. Mureșenii Bârgăului, jud. Bistrița-Năsăud, și limita cu județul Suceava.

2. DN 17, loc. Vama, județul Suceava, un autotren imobilizat pe suprafața de rulare.

Drumuri naționale cu restricție de tonaj >7,5 tone

1. DN 15, între loc. Borsec-Toplița, județul Harghita

2. DN 17, între loc. Vatra Dornei, județul Suceava, și limita cu județul Bistrița-Năsăud.

Sunt semnalate precipitații sub formă de ninsoare, fiind depusă zăpadă pe partea carosabilă, dar nefiind impuse restricții de trafic, pe mai multe drumuri din județele Bacău, Bihor, Botoșani, Caraș-Severin, Covasna, Maramureș, Neamț, Vaslui și Vrancea.

Circulație îngreunată în Pasul Tihuța

 Se circulă alternativ, cu multe blocaje în Pasul Tihuța, vineri seara. Zona de vest a României este sub avertizare de fenomene meteo severe.

Autoritatea Națională de Meteorologie a emis o avertizare meteorologică pentru zona de nord vest a țării, avertizând asupra condițiilor meteorologice specifice de iarnă care vor afecta această zonă.

În Pasul Tihuța, se intervine pentru deszăpezire cu 9 utilaje cu lamă, iar echipajele rutiere din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud acționează pentru fluidizarea și monitorizarea traficului.

"Recomandăm participanților la trafic să evite orice deplasare care nu este necesară în această perioadă. Se recomandă tuturor conducătorilor de autovehicule să circule cu viteză adaptată permanent condițiilor meteo-rutiere, să adopte o manieră preventivă de condus și să respecte indicațiile polițiștilor rutieri aflați în trafic”, transmite Prefectura Bistrița-Năsăud.

Ninge abundent în județul Harghita și zona montană a județului Covasna

Ninge abundent, vineri seara, în județul Harghita și zona montană a județului Covasna. Drumarii intervin cu 30 de utilaje.

"Acționăm cu aproximativ 30 de utilaje în toate zonele afectate”, anunță Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Brașov.

Ninsorile vor continua și în orele următoare și se vor extinde pe toată zona centrală a țării.

"Circulați cu prudență și adaptați viteza la condițiile de trafic”, avertizează DRDP.

Echipele Secției Drumuri Naționale Suceava depun eforturi pentru a asigura circulația pe DN 2, între Grănicești și Siret, pe fondul ninsorilor

Intervenția echipelor de deszăpezire este însă îngreunată din cauza coloanelor de TIR-uri, dar și a blocajului generat de protestele fermierilor din Vama Siret.

În zonă se circulă pe un singur sens, în condiții de ninsori abundente.

"Recomandarea pentru conducătorii auto este de a evita pe cât posibil acest sector, din cauza blocajelor rutiere ce exced atribuțiile și posibilitățile de intervenție ale DRDP Iași. Vă mulțumim pentru înțelegere!"

Traficul este îngreunat pe DN2 E85, în ultimii 15 km până la frontieră.

Drumarii împrăștie material antiderapant, însă din cauza precipitațiilor abundente și a coloanei de sute de tiruri care așteaptă să intre în Ucraina, aceștia recomandă tuturor șoferilor să evite acest segment de drum, mai ales pentru că circulația se face pe o singură bandă.

Probleme sunt și pe celelalte drumuri din nordul țării. Multe drumuri naționale sunt deja acoperite cu un strat de 1-3 cm de zăpadă frământată.

×
Subiecte în articol: vreme rea restrictii trafic
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close