Antena 3 CNN Actualitate General român: "Cred că Rusia a folosit împotriva României elemente interzise prin lege!" | Raportul CSAT spune că Moscova s-ar fi folosit de migranții ucraineni

General român: "Cred că Rusia a folosit împotriva României elemente interzise prin lege!" | Raportul CSAT spune că Moscova s-ar fi folosit de migranții ucraineni

Spionii ruși au încercat să se infiltreze în România printre refugiații ucraineni.

de Redacția Antena 3 CNN    |    17 Apr 2024   •   13:31

Afirmația apare în ultimul raport al Consiliului Suprem de Apărare a Țării, CSAT.

Potrivit documentului trimis către Parlament și președinte, România a fost vizată de mai mulți spioni.

Aceștia au avut între obiective obținerea de informații din domeniul Apărării și Securității naționale.

Serviciile de informații ostile au încercat subminarea, prin dezinformare și propagandă, a încrederii românilor în Armată și aliați, mai afirmă raportul CSAT.

Documentul insistă asupra faptului că Federația Rusă a fost principalul actor politic şi militar implicat în toate dosarele de securitate din vecinătate.

"În ceea ce privește Federația Rusă, am convingerea că aceasta încearcă să dezvolte o structură secretă prin care să procure informații și folosește, într-adevăr, și migrația, faptul că atât de mulți refugiați din Ucraina au venit la noi, precum și alte proceduri care sunt dincolo de legalitate și dincolo de normalitate dintre prieteni.

Deci, eu cred că Federația Rusă a folosit împotriva României elemente și modalități interzise prin lege", a spus la Antena 3 CNN generalul (r) Mircea Mîndrescu.

×
Parteneri
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"
x close