Antena 3 CNN Actualitate Haos cu salariile românilor înainte de Paște. Anunțul făcut de ministrul Finanțelor: ”Mulți nu și-au manifestat interesul”

Haos cu salariile românilor înainte de Paște. Anunțul făcut de ministrul Finanțelor: ”Mulți nu și-au manifestat interesul”

Haos cu salariile românilor înainte de Paște. Anunțul făcut de ministrul Finanțelor: ”Mulți nu și-au manifestat interesul”
04 Apr 2018   •   12:06

Incertitudini în rândul bugetarilor în privinţa plăţii salariilor înainte de paşte. Nu toţi angajaţii instituţiilor de stat vor primi salariile mâine, când e ultima zi lucrătoare înaintea învierii.

”Am discutat cu fiecare instituție în parte. Ministerul de Finanțe a creat cadrul legal în baza căruia să se poată da înainte de Paște acest salariu. Mulți nu și-au manifestat interesul, iar decizia a fost alta de la caz, la caz. Noi ca minister de Finanțe am asigurat cadrul legal. La lista adăugată ieri în Monitorul Oficial nu se mai poate adăuga nimic. Ministerele care vor primi salariul înainte de Paște au contactat directorul general al Direcției Regionale al Finanțelor , iar aces lucru s-a întâmplat și la nivel local. În această plată intră doar salariile, nu și indemnizațiile” , a spus Orlando Teodorovici, la Antena 3. 

„Nu sunt probleme din punct de vedere al Guvernului vizavi de asigurarea acelor creșteri salariale pe care noi le-am luat ca și decizii. Nu sunt astfel de probleme la nivelul Ministerului de Finanțe. Noi am comunicat. Există acea corespondență cu fiecare minister în parte și se va spune `da` sau `nu` pentru a fi trecuți în ordin de ministru”, a mai spus Teodorovici. 

Întrebat dacă e posibil ca toți bugetarii să primească salariile înainte de Paște, Eugen Teodorovici a spus: „Categoric. Din moment ce am spus că e o astfel de posibilitate, am luat în calcul toată Administrația să dea înainte. Mai departe, câți au rămas să dea e decizia strict a acelei instituții. Ministerul de Finanțe nu a întrebat decât dacă se dorește sau nu”. 

 

×
Parteneri
Incendiu puternic lângă Mănăstirea Voroneț! Există risc de extindere
x close