Antena 3 CNN Actualitate Inedit De ce se pun pietre în copac | Trucul bunicilor pe care puţini îl mai ştiu

De ce se pun pietre în copac | Trucul bunicilor pe care puţini îl mai ştiu

Bunicii noştri obişnuiau să pună pietre în copaci. Trucul lor cu multe beneficii a fost uitat în timp.

De ce se pun pietre în copac | Trucul bunicilor pe care puţini îl mai ştiu
Sursa foto: Gettyimages | Samuel Corum / Stringer
de Ioana Mircea    |    09 Mar 2023   •   18:00

Un specialist în pomicultură a prezentat pe canalul său de Youtube un truc inedit pe care bunicii noştri îl foloseau pentru a avea fructe mai mari şi mai gustoase.

Cu ajutorul acestuia, copacii cresc mult mai sănătoși și mai roditori. Bărbatul recomandă să se pună pietre bazice chiar între trunchiul copacului și crengi, respectiv în coronamentul copacului. Pietrele se vor degrada şi îi va oferi pomului mineralele.

Astfel el va crește frumos, cu un coronament impresionant, iar fructele vor fi mai mari şi mai gustoase.

"Bătrânii au descoperit că pomii care aveau aceste pietre în ei erau mai viguroși, aveau o productivitate mai bună, coronamentul era mai plin, iar culoarea mai verde a frunzelor. S-a ajuns astfel la ideea că pietrele puse la încheietura crengilor ajută pomul.

Citeşte şi: Românii care taie acest copac riscă amenzi usturătoare. Este interzisă îndepărtarea lui chiar și din propria curte 

Pietrele sunt de mai multe feluri: bazice, acide, magnetice, dar pietrele bazice sunt cele potrivite pentru că au în ele minerale solubile. Acestea trebuie să stea în coronament pentru că aici se vor degrada mult mai repede decât la baza pomului, acolo unde crește iarbă, iar soarele și ploaia nu vor ajuta ca trucul să funcționeze.

Ele fiind în bătaia soarelui și a vântului, pietrele se vor dezintegra odată cu mineralele care se scurg pe tulpina copacului unde îl vor fertiliza”, a explicat specialistul pe canalul său de YouTube.

×
Subiecte în articol: copac
Parteneri
Avertizare meteo ANM de ploi și vijelii în România!
x close