Antena 3 CNN Actualitate Inedit "Decât cu popa în Rai, mai bine cu pisicile în Iad" | Replică devastatoare pentru preotul Matei Vulcănescu, care i-a amenințat pe iubitorii de animale că vor ajunge în Iad

"Decât cu popa în Rai, mai bine cu pisicile în Iad" | Replică devastatoare pentru preotul Matei Vulcănescu, care i-a amenințat pe iubitorii de animale că vor ajunge în Iad

Preotul ortodox Matei Vulcănescu a stârnit o furtună pe rețelele sociale, după o serie de postări în care i-a somat pe credincioși să renunțe la "idolatria față de câini și pisici", amenințându-i că, în caz contrar, vor ajunge în Iad.

"Decât cu popa în Rai, mai bine cu pisicile în Iad" | Replică devastatoare pentru preotul Matei Vulcănescu, care i-a amenințat pe iubitorii de animale că vor ajunge în Iad
Sursa foto: hepta / Facebook / Matei Vulcănescu
de Redacția Antena 3 CNN    |    29 Mai 2023   •   09:18

"Închinătorii la pisici și câini nu vor moșteni Împărăția Cerurilor! Cine ține animale în casă și îi (sic!) substituie oamenilor afirmând ca sunt mai buni ca oamenii pentru care a murit Hristos! Să fie Anatema!", a scris Vulcănescu pe Facebook.

Anterior, el a postat tranșant (n.r., am respectat grafia originală a autorului):

"Ori pisica ori Hristos! Nu se poate și Împărăția Cerurilor și pisica! Cine nu se leapădă de pisică merge în Iad! Animalul a ajuns să substituie omul! Animalele de casă sunt dumnezeii noștri!"

Citește și: O pisică a ajuns erou după ce mieunatul ei a ajutat poliția să prindă un hoț român, în Italia

Reacțiile urmăritorilor preotului au venit prompt și au fost într-o măsură semnificativă ostile viziunii acestuia asupra animalelor de companie. 

"Decât cu popa in rai, mai bine cu pisicile in iad", a comentat un utilizator.

"Penibil. De un an de zile o țineți langa cu pisica. Dar ce rău poate face bietul animal care aduce mângâiere și armonie...?! Zău, alte subiecte nu găsiți?", a scris un altul.

"Iar ai rupt internetul, părinte", a remarcat unul dintre vizitatorii paginii lui Vulcănescu în timp ce altul a ironizat:

"Bebeluși, pisici, daca te iei și de parcări îți dedică Zuckerberg un Data Center personal."

O utilizatoare a ales să posteze poza unei pisici negre a cărei stăpână merită, evident, să fie excomunicată, conform viziunii preotului Vulcănescu.

Mesajul însoțitor este: "Un mesaj de la păcătoasa de mine: Eat my pussy!!!"

Expresia în engleză înseamnă "mânca-mi-ai pisicuța", cu precizarea că sensul figural lui pussy (pisicuță) are o conotație sexuală.

Au luat asa-đis parintele Matia Vulcanescul neascutita peana, și au scris: "Au mâța, au Hristos! Nu iaste cu putintă și...

Publicată de Letopiseț pe Duminică, 28 mai 2023

Și pagina "Letopiseț", care prețuiește pisicile, îi transmite preotului un apel la rațiune în stilul caracteristic al limbii române arhaice: "măcar că nu este îngăduit să ne facem chip cioplit sau idol din arginți sau din mâțe, se cuvine a prețui și arginții, și mâțele, fără a ni-i face dumnezei."

"Iară când ne băgăm slugi la mâțe, nu o facem întru pierderea duhului; că acestea (...) mai mult ne slujesc (ele) pe noi, decât noi pe dânsele, că tovărășia mâțelor pe mulți i-a scăpat de păcatul deznădejdii la ceasul singurătății", se spune în replica pentru Vulcănescu.

Obișnuit, se pare, cu scandalul printre enoriașii virtuali, preotul n-a abandonat cauza și a revenit, duminică, cu o postare nouă:

"M-am luat de idolul pisică și vă doare! Lepădați-vă de idol și uniți-vă cu Hristos! Una este să hrănești animalul, să-l duci la veterinar, să-l îngrijești și alta e să-l idolatrizezi!"

M-am luat de idolul pisică și vă doare! Lepădați- vă de idol și uniți- vă cu Hristos! Una este să hrănești animalul, să- l duci la veterinar, să- l îngrijești și alta e să- l idolatrizezi!

Publicată de Matei Vulcanescu pe Duminică, 28 mai 2023

Preotul anti-pisici are interzis să intre în bisericile din Muntenia și Dobrogea

Presa română consemnează că Matei Vulcănescu este o figură controversată. Absolvent al facultății de Teologie din București, el slujește în Grecia.

În vara anului 2015, sinodul Mitropoliei Munteniei şi Dobrogei a emis o hotărâre prin care i se interzice lui Vulcănescu să intre în orice biserică, mănăstire sau schit situate în județele din sud-estul României.

Vulcănescu s-a remarcat și prin faptul că i-a numit pe adepții lui Arsenie Boca "... relativiști şi materialiști sau emo".

În urmă cu câțiva ani, s-a pronunțat pentru uciderea pruncilor nedoriți, în locul avortului.

Preotul Matei Vulcănescu: "Mai bine omorâți copiii după botez, decât să-i avortați"

"Nu mai omorâți copii în pântece, pentru că îi trimiteți în Iad, mai bine nașteți-i, botezați-i și apoi omorâți-i. E un păcat mai mic!", a îndemnat el.

Șocanta postare a primit, atunci, replica purtătorului de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu.

"Poziția Bisericii Ortodoxe este defavorabilă avortului, însă ideea că pruncii nenăscuți ajung în Iad este o absurditate. Nu există nicio dogmă care să spună că cei nebotezați ajung în Iad. Asta este concepția lui. Este o absurditate. Este o formulare nefericită din partea acestui preot. Sper că nu a îndemnat la crimă", a spus, la momentul respectiv, Vasile Bănescu, citat de publicația "Adevărul".

×
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close