Antena 3 CNN Actualitate Inedit O lume întreagă îi aduce omagiu lui Stephen Hawking

O lume întreagă îi aduce omagiu lui Stephen Hawking

O lume întreagă îi aduce omagiu lui Stephen Hawking
14 Mar 2018   •   16:52

Astronauți, oameni de știință, și celebrități din întreaga lume îi aduc omagiu omului de știință Stephen Hawking. Iată cum au reacționat aceștia, la vestea morții celebrului cercetător: 
  
Tim Peake, care a petrecut mai mult de șase luni în spațiu în 2016, spune despre Hawking că a inspirat generații întregi să se uite dincolo de planetă noastră albastră și să ne extindem cunoștințele despre Univers.  

 


NASA a declarat că teoriile lui au deblocat un univers al posibilităților, care acum sunt explorate de o lume întreagă. Aceștia i-au urat ceea ce Hawking le-a transmis astronauților care au plecat în misiune în 2014: „Continua să zbori că Superman, în microgravitate” 

 


Prim-ministrul Indiei, Narendra Modi, a spus că tenacitatea lui a inspirat oameni din lumea întreagă, iar prezența lui pe această planetă a făcut lumea un loc mai bun. 

 


  
 Donald Tusk, președintele Consiliului European, a citat omul de știință, scriind pe Twitter una dintre vorbele lui faimoase: ”Conteaza să nu renunți” 

 


Larry King, un celebru prezentator TV din SUA, a ales să povestească o întâmplare amuzantă pe care a avut-o cu omul de știință: „Odată, l-am întrebat ce îl intrigă cel mai mult în Univers. El a răspuns simplu: Femeile!”  

 


Neil deGrasse Tyson, un celebru astrofizician, a postat o poză cu el și Hawking, și a menționat: "Moartea lui a lăsat un mare void. Dar nu este gol. Gândiți-vă la acest vid ca la un fel de energie care pătrunde în structura Spațiului și definește măsură acestuia”.  

 


  
 Nicola Sturgeon, prim-ministrul scoțian, a declarat că Stephen Hawking a schimbat modul în care ne uităm la Univers.  

 


  

Satya Nadella, CEO la Microsot, a scris pe Twitter: „Astazi am pierdut un mare om. Stephen Hawking va fi amintit pentru incredibila lui contribuție în lumea științifică, pentru faptul că a făcut accesibile persoanelor de rând niște teorii complexe. De asemenea, va fi recunoscut pentru spiritul lui”.

 

×
Subiecte în articol: omagiu Stephen Hawking
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close