Antena 3 CNN Actualitate Inedit Serghei Lavrov, despre șocul pe care l-a avut când a încercat WC-ul de gen neutru la Summit-ul OSCE: "E inuman!"

Serghei Lavrov, despre șocul pe care l-a avut când a încercat WC-ul de gen neutru la Summit-ul OSCE: "E inuman!"

Canalul Telegram Nexta al disidenței belaruse consemnează mărturia ministrului rus de Externe, Serghei Lavrov, la primul contact cu o toaletă a "neutralității de gen", cu ocazia unui eveniment internațional din Suedia.

Serghei Lavrov, despre șocul pe care l-a avut când a încercat WC-ul de gen neutru la Summit-ul OSCE: "E inuman!"
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    07 Dec 2022   •   15:29

Este vorba despre summit-ul Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) de anul trecut.

"Scuzați-mă pentru detalii: în timpul pauzei am întrebat unde este toaleta. Mi s-a indicat o ușă pe care scria WC. Am întrebat 'Este pentru femei sau pentru bărbați?' Și mi-au spus: 'Avem totul la comun'.

Nu mi-a venit să cred, dar chiar așa era. N-aveți idee cât este de inuman. Pur și simplu, e inuman", a spus Lavrov (foto).

Cum era de așteptat, comentariile lui Lavrov au declanșat un val de reacții acide.

Replici acide pentru Lavrov, după experiența cu "toaleta neutralității de gen"

"Toaletele rusești adecvate nu sunt deloc neutre de gen, toată lumea are cel puțin două toalete acasă în Rusia, nu? Nu e ca și cum ucigașii ruși omoară în Ucraina pentru a avea măcar una, nu?", scrie @charlsofhaywood.

"BREAKING: rușii întâlnesc toaleta interioară la prima vizită în Europa", ironizează @ElimGarak93.

@jaroslav442 se declară nedumerit, pentru că declarația lui Lavrov nu elucidează un aspect esențial: a folosit ministrul toaleta neutră de gen, până la urmă, sau s-a abținut până la întoarcerea în Rusia?

@StGeorge_____ punctează că "Lavrov va avea surprize când va zbura cu avionul", în timp ce @ayseartun publică fotografia unei serviete diplomat și comentariul "(Lavrov) mai bine ar face precum stăpânul său", într-o aparentă referire la relatările presei occidentale cu privire la comportamentul lui Vladimir Putin peste hotare

Acesta ar avea oameni care se ocupă să recupereze ce lasă în urmă liderul de la Kremlin după ce folosește toaleta în străinătate.

Materiile respective sunt recuperate și duse în serviete diplomat la Moscova, pentru ca serviciile secrete occidentale să nu obțină din analiza lor informații privind starea de sănătate a președintelui rus.

Internauți: "Toaleta rusească" din fundul curții este neutră de gen

În fine, @jaakennuste publică fotografia unei cabine din lemn, din fundul curții, cu explicația "toaleta rusească neutră de gen" în timp ce @Dias2Andrei anticipează: "Stați să vedeți când (Lavrov) va descoperi hârtia igienică! Va avea o surpriză!"

Relatarea ministrului rus despre toaletele de gen neutru n-a putut fi actualizată cu impresiile de la summit-ul OSCE de anul acesta.

Polonia a refuzat să acorde vize membrilor din delegația rusă care urmau să participe, săptămâna trecută, la o reuniune a miniștrilor de externe ai OSCE desfășurată la Lodz.

Rusia, ținută de Polonia la ușa summit-ului OSCE

În acest context, Serghei Lavrov a declarat că s-au acumulat mari probleme în cadrul OSCE și a acuzat Occidentul că a respins șansa de a face din organizație o punte de legătură cu Rusia după Războiul Rece.

"Profitând de superioritatea sa numerică în această organizație, Occidentul încearcă de mulți ani să o privatizeze, dacă vreți. Sau poate că este mai corect să spunem că încearcă să preia OSCE, să subjuge această ultimă platformă de dialog regional", a comentat Lavrov.

La rândul său, Ucraina a cerut ca Rusia să fie exclusă din OSCE, în contextul invaziei declanșate de Vladimir Putin.

"OSCE se află pe o autostradă spre iad pentru că Rusia abuzează de regulile și principiile OSCE. S-a încercat totul în ceea ce privește Rusia: să o mulțumești, să o liniștești, să fii amabil cu ea, să fii neutru cu ea, să nu spui lucrurilor pe nume. Concluzia: ar fi mai bine ca OSCE să continue fără Rusia", a scris pe Twitter ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba.

×
Subiecte în articol: Serghei Lavrov wc gen neutru OSCE Suedia inuman
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close