Antena 3 CNN Externe Motivul pentru care Vladimir Putin se duce cu șase oameni după el la WC | Cazuri similare, instrumentate de CIA

Motivul pentru care Vladimir Putin se duce cu șase oameni după el la WC | Cazuri similare, instrumentate de CIA

Reziduurile eliminate natural de organismul uman sunt atent colectate, sigilate și trimise sub pază în țara de origine, la fiecare vizită în străinătate.

Motivul pentru care Vladimir Putin se duce cu șase oameni după el la WC | Cazuri similare, instrumentate de CIA
Sursa foto: Twitter @pevchikh
de Redacția Antena 3 CNN    |    10 Iun 2022   •   17:58

Această precauție excepțională nu se aplică muritorilor obișnuiți, ci președintelui rus Vladimir Putin.

Urina și fecalele liderului de la Kremlin sunt recuperate de un membru al aparatului său de securitate în fiecare deplasare externă, potrivit publicației Paris Match, citată de site-ul The New Voice of Ukraine.

Jurnaliștii au găsit dovezi indirecte despre "treaba murdară" efectuată de însoțitorii lui Putin cu ocazia vizitei acestuia din 2019 în Arabia Saudită.

Între cei care merg cu Putin la toaletă, o aceeași persoană dotată cu servietă a fost reperată și în timpul unei vizite în Franța.

"Treaba murdară" este menită să împiedice scurgerile. De informații

Relatarea publicației franceze duce la concluzia că acest agent colectează în pungi speciale ce elimină liderului rus.

Pungile sunt depuse în serviete și expediate în Rusia.

Procedura este menită să închidă o posibilă breșă prin care serviciile de informații străine pot obține informații despre sănătatea lui Putin.

În ultimele luni, în paralel cu progresele slabe ale invaziei ruse în Ucraina, în presa internațională au apărut informații care acreditau ideea că președintele rus ar suferi de cancer. 

La sfârșitul lunii aprilie, tabloidul britanic The Sun a scris că Putin urmează să fie supus în curând unei intervenții chirurgicale pentru tratarea unei afecțiuni oncologice.

Citând un oligarh anonim cu legături la Kremlin, publicația New Lines Magazine a distribuit un articol similar în luna mai.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Fost ofițer britanic de spionaj: "Putin este bolnav, dar nu e clar de ce anume suferă"

Regizorul american Oliver Stone, care a realizat documentar despre Putin, susține, și el, că liderul de la Kremlin are cancer.

Potrivit lui Christopher Steele, fost ofițer MI6 - serviciul britanic de informații externe, Putin este într-adevăr grav bolnav, dar natura afecțiunii sale este neclară.

Precauțiile serviciului de securitate al președintelui rus nu sunt neîntemeiate.

Urina, fecalele și fluidele corporale ale liderilor-problemă, în atenția CIA, de decenii

De zeci de ani, Agenția Centrală de Informații din SUA, celebra CIA, nu ezită să-i pună pe agenții săi să-și murdărească mâinile, în sens figurat sau propriu, pentru a colecta urina, fecalele, sângele sau mostrele de țesut ale liderilor de interes pentru administrația americană.

Iar liderii de interes sunt, adesea, cei mai problematici: autocrați, conducători ai unor state în conflict sau dușmani declarați ai SUA.

Dacă CIA recurge la "treburi murdare", e de presupus că și alte agenții de spionaj procedează la fel, pentru a obține "materia brută" din care pot fi extrase date prețioase privind starea unuia sau altuia dintre liderii de interes.

În anii '80, când existau suspiciuni că starea de sănătate a lui Ferdinand Marcos se deteriora, pe fondul revoltelor din țară, o echipă CIA a colectat mostre din urina și fecalele dictatorului filipinez, fără știrea acestuia.

Operațiunea a avut loc cu ocazia unei vizite a lui Marcos în SUA: WC-ul folosit de acesta a fost "amenajat" să își transfere conținutul într-un "depozit special" pe o navă a Marinei americane.

Falsă campanie de vaccinare pentru ADN-ul familiei lui Osama bin Laden

Pentru a obține ADN de la familia liderului Al Qaeda, Osama bin Laden, CIA a pus la cale o falsă campanie de vaccinare la Abbottabad, în Pakistan.

Operațiunea a tensionat relațiile dintre Washington și Islamabad.

De asemenea, serviciile de informații americane au reușit să obțină o mostră din sângele fostului președinte irakian Saddam Hussein.

Captura a fost facilitată de faptul că mulți lideri ai unor state din Orientul Mijlociu - inclusiv liderul irakian - s-au dus la tratament în Europa.

În unele situații, observația directă, efectuată de personal calificat, este la fel de importantă ca recoltarea de mostre biologice.

Kim Jong-Il s-a uitat urât tot timpul la medicul lui Bill Clinton

Spre exemplu, fostul președinte american Bill Clinton a călătorit în Coreea de Nord, în 2009, pentru facilita eliberarea a doi jurnaliști americani.

Clinton și-a adus medicul personal, care nu avea doar misiunea de a monitoriza starea de sănătate a fostului președinte, ci și sarcina de a-l "evalua" în timp real pe liderul nord-coreean de atunci, Kim Jong Il, tatăl actualului lider Kim Jong-un.

"Kim Jong Il s-a uitat urât tot timpul la medicul american, pentru că știa de ce se afla acesta acolo. Totuși, asta nu l-a împiedicat pe Kim să fumeze câteva țigări și dea peste cap câteva băuturi", relatează un fost analist al serviciilor de informații americane, citat de Yahoo News.

Liderii, în special în țările autocratice, încearcă să ascundă orice semn de boală și proiectează în orice moment o imagine de forță, spun surse din rândul foștilor ofițeri CIA.

"Putin ar putea fi bolnav și nu veți ști asta", crede Ronald Marks, un fost ofițer superior CIA.  

Motivul e simplu: dacă ești Putin, nu asta e impresia pe care vrei să o lași, susține el.

Surse: The New Voice of Ukraine, Yahoo News

În clipul interior: liderul rus Vladimir Putin, însoțit la toaletă de șase persoane din aparatul de securitate, dintre care patru au intrat cu el înauntru

×
Parteneri
Avertizare ANM: Ninsori însemnate în 14 judeţe din ţară
x close