Antena 3 CNN Actualitate Interviu. Colonelul Ion Dedu rupe tăcerea și denunță public abuzurile din interiorul Serviciului Român de Informații

Interviu. Colonelul Ion Dedu rupe tăcerea și denunță public abuzurile din interiorul Serviciului Român de Informații

Interviu. Colonelul Ion Dedu rupe tăcerea și denunță public abuzurile din interiorul Serviciului Român de Informații
Sursa foto: Foto: captură Antena 3
de S.T.    |    21 Sep 2017   •   22:01

EXCLUSIV. Un fost șef din interiorul Serviciului Român de Informații a decis să rupă tăcerea și a ieșit public cu acuzații la adresa conducerii operative a SRI.

Colonelul în rezervă Ion Dedu, fost şef de sector în domeniul cibernetic în Serviciul Român de Informații, susține că s-a opus la mai multe lucruri care i s-au părut nelegale și asta l-a costat funcția.

Ion Dedu a fost inițial mutat la o unitate neoperativă. Apoi a fost cercetat de o comisie de control, a fost trimis în faţa unui consiliu de judecată al SRI şi a fost sancţionat disciplinar.

„Au încercat să găsească vreo 10-15 capete de acuzare”, a spus Dedu, joi seară, la „Sinteza Zilei”.

Ulterior, colonelul Ion Dedu a trecut în rezervă şi şi-a căutat dreptatea în justiţie. Acesta a declanşat un proces şi pentru a arăta lumii ce se întâmplă în interiorul SRI.

Dedu a atacat în justiţie două documente administrative, pe care le consideră ilegale: cel de eliberare din funcţie şi cel de sancţionare, dar instanţele româneşti nu i-au dat câştig de cauză.

Colonelul Dedu a decis să apeleze la CEDO.

 

 

 

×
Parteneri
Stare de alertă în Cluj-Napoca, după ce o stradă principală s-a surpat
x close