Antena 3 CNN Actualitate Interviu exclusiv cu poliţistul DGA, pus de şef să ceară scuze unui judecător ÎCCJ

Interviu exclusiv cu poliţistul DGA, pus de şef să ceară scuze unui judecător ÎCCJ

"Șeful Direcției Generale Anticorupție mi-a înmânat un bilet cu un număr de telefon și mi-a spus să merg să-mi cer scuze judecătorului". Este mărturia polițistului chemat în birou de șeful DGA după un schimb de replici cu magistratul Înaltei Curți, în timpul unui examen.

de Corina Matlinschi    |    17 Aug 2023   •   08:46

În exclusivitate pentru Antena 3 CNN, tânărul a demontat reacțiile date oficial atât de judecător cât și de conducerea instituției unde lucrează și spune că în continuare se fac presiuni după ce a avut curajul să vorbească.

"Ne-a zis nouă, tuturor, dacă nu i-am mai solicitat să ieșim la toaletă în cazul în care eram în susținerea examenului pentru INM, moment în care l-am întrebat și eu pe dumnealui dacă are rost să facă comparație între cele două facultăți, respectiv Universitatea Nicolae Titulescu și INM-ul, lucru care l-a deranjat foarte tare.

În acel moment dumnealui mi-a spus că sunt obraznic, mi-a cerut să-i predau cartea de identitate a și spus că vrea să facă o poză după aceasta, iar în momentul respectiv i-am spus că nu este legal să faci poze după cartea de identitate și de acolo a degenerat toată treaba.

Am așteptat să ajungă dumnealui, adică domnul Vasilescu și cu doamna director generală Manuela Popescu, moment în care aceștia m-au evitat să intru în biroul dumnealor, undeva în jur de ora 10.

Citește și: Un om de afaceri din Gorj a omorât un biciclist după ce i s-a făcut rău la volan

Încă de când am intrat acolo, am fost primit într-o manieră nu foarte plăcută, să zic așa, domnul Vasilescu supunându-mi chiar că dacă nu îmi convine la DGA să plec în poliție,

Cumva bătând apropo că ar cam trebui să-mi caut loc în altă parte.

Am confirmat într-adevăr că am avut un schimb de replici cu un cadru universitar, doar că dumnealui își declinase ulterior și calitatea de judecător.

Nu știu dacă m-ar putea fi considerat neapărat cadru universitar în momentul respectiv.

Iar referirea aceea pe care o fac cei din biroul, de la presă, de la DGA, că mi-am declinat calitatea de ofițer la DGA, nu știu cât de adevărată e.

Pentru că momentul în care eu am spus unde lucrez a fost după numeroase insistențe din partea judecătorului.

Adică a întrebat în rânduri unde lucrez spunându-mi chiar că dorește să vorbească cu șefii mei.

Mi-a fost înmânat pe un bilețel numărul domnului judecător, mi-a fost lăsată impresia că dacă nu mă duc să vorbesc cu domnul judecător pot fi anumite consecințe și asupra conducerii DGA, respectiv a domnului Vasilescu și a doamnei Manuela, eu nedorind să le fac lor rău în vreun fel, am decis să mă duc la ICCJ și să văd ce se întâmplă.

Domnul judecător mi-a dat chiar două mesaje. Unul dintre mesaje suna oarecum așa: 

"Sper că ai înțeles ceva din ecuația asta, că ți-a trecut un glonț pe la ureche, iar următorul mesaj a fost ceva de genul, ai grijă cu steroizii că o să-ți prăjească creierul", a declarat Ciorîia Gheorghe Giorgian, pentru Antena 3 CNN.

×
Parteneri
Cod portocaliu de ploi, grindină și vijelii! Avertizare meteo imediată
x close