Antena 3 CNN Actualitate Interlopul Ion Gușan, alias Patron, a fost scăpat de autorități. "Hoțul în lege" trebuia predat polițiștilor francezi

Interlopul Ion Gușan, alias Patron, a fost scăpat de autorități. "Hoțul în lege" trebuia predat polițiștilor francezi

Mafiotul Ion Gușan, zis Nicu Patron, a fost dat în urmărire de Poliția Română. Pe numele său a fost emis un mandat european de arestare. Stabilit în România, Ion Gușan ar fi trebuit extrădat în Franța, unde face obiectul unui dosar de contrabandă cu țigări. 

Interlopul Ion Gușan, alias Patron, a fost scăpat de autorități. "Hoțul în lege" trebuia predat polițiștilor francezi
Sursa foto: politiaromana.ro
de Redacția Antena 3 CNN    |    13 Dec 2022   •   17:54

Considerat unul dintre cei mai periculoși infractori basarabeni, Ion Gușan se stabilise într-un sat din apropiere de București. Acesta a investit în operaționalizarea a două fabrici clandestine de țigări, afacere destructurată de anchetatorii români, cu ajutorul SRI.

Inițial, în noiembrie 2016, acesta a fost condamnat la 14 ani și 8 luni de închisoare, dar instanța supremă a decis, în ianuarie 2018, rejudecarea cazului.

Anul acesta, în luna mai, autoritățile judiciare din Franța, România și Republica Moldova au descins la peste 50 de adrese din cele trei state, pentru destructurarea unei grupări formate din cetățeni moldoveni sau cu dublă cetățenie, care ar fi fost condusă de Nicu Patron. Oamenii acestuia s-ar fi ocupat în special de furturi și trafic cu țigări, pe numele liderului fiind emis, de către autoritățile franceze, un mandat european de arestare, scrie gandul.ro.

Nicu Patron, achitat în România

Afacerile judiciare pe care mafiotul moldovean le avea cu statul român s-au finalizat, definitiv, printr-o hotărâre a Înaltei Curți de Casație și Justiție, anul acesta, la data de 9 decembrie, când a fost achitat după ce interceptările făcute de SRI în dosarul său au fost declarate neconstituționale, iar dosarul a rămas, practic, fără cele mai importante probe.

Tot atunci, din punct de vedere legal, s-a reactivat mandatul european de arestare emis de francezi, însă Ion Gușan nu a mai fost găsit acasă.

Ion Gușan a fost dat în urmărire, iar fotografia sa a fost publicată la secțiunea "Persoane urmărite" de pe site-ul Poliției Române, la categoria "Most wanted".

×
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close