Antena 3 CNN Actualitate Judecătoarea din procesul lui Vlad Pascu vrea să plece de la Mangalia | Înregistrarea în care Ancuța Popoviciu îl strigă în sala de tribunal pe Sebastian, tânărul ucis la 2 Mai

Judecătoarea din procesul lui Vlad Pascu vrea să plece de la Mangalia | Înregistrarea în care Ancuța Popoviciu îl strigă în sala de tribunal pe Sebastian, tânărul ucis la 2 Mai

Antena 3 CNN a difuzat secvența audio în care judecătoarea Ancuța Popoviciu a făcut prezența părților și a întrebat dacă Sebastian Olariu, tânărul omorât cu mașina de Vlad Pascu la 2 Mai, se află în sala de tribunal, la Mangalia.

de Georgiana Murgilă    |    26 Apr 2024   •   12:01

Această gafă a atras reacția Inspecției Judiciare, care a cerut CSM suspendarea din funcție a acestui magistrat până la finalizarea procedurilor disciplinare, apreciind că, în caz contrar, ar putea fi adusă "o atingere gravă prestigiului justiției".

CSM a decis însă să o mențină în funcție pe Popoviciu.

Anterior, însăși judecătoarea a formulat o cerere de abținere în dosarul lui Vlad Pascu, care a fost respinsă definitiv, ca nefondată, la Judecătoria Mangalia.

Înregistrarea audio difuzată de Antena 3 CNN a consemnat surpriza judecătoarei Popoviciu, când a aflat că victima pe care a strigat-o pe nume este decedată.

Transcrierea secvenței audio, în continuare.

Judecătoarea Ancuța Popoviciu: "Olariu Andrei Sebastian e prezent?"

(rumoare în sală)

Judecătoarea Ancuța Popoviciu: "Cum?"

(voce de femeie din sală): "Este una dintre victime, care este decedată."

Judecătoarea Ancuța Popoviciu: "A decedat vreo victimă?"

(rumoare în sală)

Judecătoarea Ancuța Popoviciu: "Vă rog să nu vorbiți! Doar fac prezența părților de pe listă. Vă rog să nu vorbiți peste instanță!"

Între timp, judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu a făcut o nouă mutare: a cerut să fie transferată de la Judecătoria Mangalia, fie la Constanța, fie la București. 

Asta în timp ancheta disciplinară în cazul său continuă.

Judecătoarea din procesul lui Vlad Pascu cere transferul la Constanța sau la București

"Consiliul Superior al Magistraturii a respins, miercuri, propunerea Inspecției Judiciare, de suspendare din funcție a judecătoarei Popoviciu pe timpul cercetării disciplinare.

Acum, Ancuța Popoviciu cere să fie transferată, fie la Judecătoria Constanța, fie la Judecătoria Sectorului 2 din Capitală.

Urmează ca cei de la CSM să ia o decizie cu privire la solicitarea ei de transfer. Între timp, știm cu toții că a fost audiată de CSM și, ulterior, a tăcut mai bine de un minut în fața întrebărilor presei.

Întrebări justificate, având în vedere revolta pe care a creat-o după ce a întrebat dacă unul dintre morții de la 2 Mai se află în sală", a relatat corespondentul Antena 3 CNN, Georgiana Murgilă.

×
Parteneri
Noua fabrică din România care se deschide după Paște
x close