Antena 3 CNN Actualitate Justiție 11 ani de închisoare pentru un bărbat care și-a înjunghiat soția, cu ordin de protecție împotriva sa. Fiica și-a salvat mama în ultima clipă

11 ani de închisoare pentru un bărbat care și-a înjunghiat soția, cu ordin de protecție împotriva sa. Fiica și-a salvat mama în ultima clipă

Un bărbat din județul Alba a fost condamnat definitiv la 11 ani de închisoare pentru că a încercat să își ucidă soția şi a lovit-o pe fiica sa. Se pare că bărbatul s-ar fi înfuriat pe femeie pentru că aceasta ar fi cerut un ordin de protecție împotriva sa.

11 ani de închisoare pentru un bărbat care și-a înjunghiat soția, cu ordin de protecție împotriva sa. Fiica și-a salvat mama în ultima clipă
Sursa foto: Gettyimages | Maja Hitij / Staff
de Ioana Mircea    |    07 Oct 2022   •   00:02

Mircea H. a fost acuzat de tentativă de omor, violenţă în familie şi încălcarea ordinului de protecție.Curtea de Apel Alba Iulia a agravat pedeapsa acestuia, după ce la Tribunal primise 9 ani și 8 luni după gratii, astfel că acesta va săvârși 11 ani în închisoare.

Acesta primise interdicţia de a se apropia de soţiia sa şi de cei trei copii ai săi şi a fost evacuat din locuinţa familiei pentru o perioadă de șase luni ca urmare a comportamentului agresiv asupra membrilor familiei sale.

În octombrie 2021, pe numele bărbatului a fost emis un ordin de protecție. Acesta a continuat să își contacteze familia, deși îi era interzis acest lucru.

”La data de 30.12.2021, în jurul orelor 19,35, încălcând ordinul de protecţie emis de Judecătoria Sebeş, inculpatul a pătruns prin efracţie în locuinţa soţiei şi fiicei sale din municipiul Sebeş, acesta fiind înarmat cu un cuţit. În altercaţia iscată, inculpatul i-a aplicat soţiei lovituri cu cuţitul în zona spatelui, cauzându-i leziuni care i-au pus acesteia viaţa în primejdie şi care au necesitat pentru vindecare 25-30 zile de îngrijiri medicale.

Din cauza faptului că fiica sa a intervenit, acesta a înjunghiat-o în antebraţul drept, cauzându-i leziuni care au necesitat 7-8 zile de îngrijiri medicale.

Potrivit hotărârii instanței, după ce a reușit să intre în locuință, bărbatul și-a atacat soția, a lovit-o cu un cuțit în spate, iar pentru a-și proteja mama, fiica l-a rănit pe bărbat. Curajul fiicei acestuia le-a salvat, probabil, pe amândouă. Fiica a reușit să îl rănească în piept cu un cuțit și astfel au putut să părăsească locuința. În final, cele două femei și atacatorul au ajuns la spital. Soția a avut nevoie, pentru vindecare, de 35-40 zile de îngrijiri medicale, iar fiica - de 7-8 zile. Bărbatul a stat și el în spital, dar, în final, a ajuns la închisoare.

Bărbatul a primit interdicția de a se apropia de locuinţa, locul de muncă, şcoală sau alte locuri unde victimele își desfăşoară activităţi sociale pe o durată de 1 an de la data eliberării din penitenciar.

Totodată agresorul va trebui să îi plătească fostei sale soţii daune morale în valoare de 40.000 de euro, iar fiicei sale – daune de 10.000 de euro, potrivit adevarul.ro.

×
Subiecte în articol: Alba injunghiere
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close