Antena 3 CNN Actualitate Justiție La ordinea zilei: Judecătorul Dana Gîrbovan, în cărți pentru Ministerul Justiției

La ordinea zilei: Judecătorul Dana Gîrbovan, în cărți pentru Ministerul Justiției

La ordinea zilei: Judecătorul Dana Gîrbovan, în cărți pentru Ministerul Justiției
Sursa foto: Foto: Dana Girbovan/Facebook
20 Feb 2017   •   19:14

Judecătorul Dana Gîrbovan, președintele Uniunii Naționale a Judecătorilor din România (UNJR), este numele cel mai vehiculat să preia portofoliul Ministerului Justiției, după demisia lui Florin Iordache.

Premierul Sorin Grindeanu declara, la Bruxelles, că se gândeşte ”extrem de serios” să numească la Ministerul Justiţiei o persoană neafiliată politic, el precizând că a avut discuţii cu unele persoane, iar acestea vor continua.

Despre acest subiect, Liviu Dragnea a precizat că premierul Sorin Grindeanu este cel care va face propunerea privind noul ministru al Justiţiei, el arătând că aceasta va fi înaintată coaliţiei de guvernare PSD-ALDE spre aprobare.

Fostul premier Adrian Năstase a afirmat, într-o intervenție telefonică la Antena 3, că Guvernul Grindeanu trebuie să își asume numiri curajoase la Justiție, precum și o politică în acest domeniu.

“Este evident că discuțiile legate de un viitor ministru al Justiției se poartă și în contextul în care se știe că președintele are un drept de veto, chiar dacă temporar, în această privință. De aici și ideea unei numiri cu o persoană care să fie eventual simpatică președintelui României. Cred că ar fi important ca Guvernul să își asume numiri curajoase în ceea ce înseamnă ministrul de la Justiție și de la IMM-uri, poate și alți miniștri, dacă este necesar, dar mai ales asumarea unei politici în domeniul Justiției. Nu se poate să avem un guvern PSD care să funcționeze doar pentru zona economică și socială. În domeniul Justiției, toate guvernele dreptei au avut ceva de formulat, o variantă. PNL, de exemplu, a elaborat Codurile Penale și acum pare amuzant că ar trebui ca ele să fie peticite tot de ei”, a explicat Adrian Năstase.

De asemenea, o altă ipoteză ar fi ca Ana Birchall să rămână cu acel portofoliu și să fie numit altcineva la ministerul pe care ea îl conduce acum, cel pentru Afaceri Europene.

Pe 9 februarie, Ana Birchall, ministrul delegat pentru Afaceri Europene, a fost propusă și ministru interimar la Justiție, după demisia lui Florin Iordache

 

×
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close