Antena 3 CNN Actualitate Justiție Primele condamnări la închisoare pe Legea Anastasia: Un șofer băut, care a ucis doi tineri, a primit pedeapsa maximă

Primele condamnări la închisoare pe Legea Anastasia: Un șofer băut, care a ucis doi tineri, a primit pedeapsa maximă

Legea Anastasia, care stabilește pedepse cu închisoarea fără posibilitatea suspendării, pentru șoferii băuți sau drogați care provoacă accidente mortale, dă rezultate. O instanță din Neamț a pronunțat o sentință record într-un astfel de caz. Un șofer băut care a ucis doi tineri a primit pedeapsa maximă cu închisoarea.

Primele condamnări la închisoare pe Legea Anastasia: Un șofer băut, care a ucis doi tineri, a primit pedeapsa maximă
Sursa foto: Profimedia Images
de Mia Lungu    |    15 Ian 2024   •   09:50

Legea Anastasia, care prevede pedepse cu executare pentru șoferii beți sau dorgați care provoacă accidente mortale a intrat în vigoare vara trecută. Au apărut și primele condamnări după intrarea în vigoare.

Tribunalul Neamț a pronunțat o sentință record: 13 ani de închisoare cu suspendare pentru un șofer băut care s-a urcat la volan și a ucis doi tineri.

Citește și: Șoferii prinși beți sau drogați rămân fără permis 10 ani. Noua lege a fost adoptată în Senat

Accidentul s-a întâmplat în septembrie 2019, atunci bărbatul s-a urcat la volanul mașinii sale după ce consumare alcool, împreună cu patru prieteni.

Din cauza nivelului ridicat de alcool din sânge a pierdut controlul volanului și a intrat într-un cap de pod. În urma accidentului, doi dintre pasageri au murit iar șoferul a fost rănit.

Tribunalul Neamț a pronunțat sentința pe 11 ianuarie: 13 ani de închisoare cu executare, conform Legii Anastasia, și l-a obligat pe șofer la plata unor despăgubiri de peste 1 milion de lei.

×
Parteneri
Stare de alertă în Cluj-Napoca, după ce o stradă principală s-a surpat
x close