Antena 3 CNN Actualitate Klaus Iohannis, mesaje cu subînțeles pentru guvernanți

Klaus Iohannis, mesaje cu subînțeles pentru guvernanți

Klaus Iohannis, mesaje cu subînțeles pentru guvernanți
Sursa foto: Foto: presidency.ro
03 Mai 2017   •   13:10

Președintele Klaus Iohannis s-a întâlnit, miercuri, cu reprezentanții ai administrațiilor locale, la Suceava. Președintele a vorbit despre proiectele de regionalizare și modernizare ale administrației locale, fără de care nu crede că poate exista dezvoltare, dar i-a avertizat pe guvernanți în privința greșelilor din trecut.

”De aceea îmi doresc ca împreună să identificăm răspunsul la o întrebare foarte concretă: cum facem acest lucru? Sper să găsim câteva răspunsuri.

Prezența mea aici are un obiectiv foarte concret: vreau să vă ascult. Ce vă nemulțumește? Cum vedeți descentralizarea? Cum vedeți, pe scurt, modernizarea administrației?

S-a încercat identiicarea unor soluții care fie au fost abandonate, fie aplicate parțial. S-a vorbit mult despre regionalizare, despre descentralizare. Rezultatele s-au materializat în numeroase propuneri de legi, decizii luate azi și schimbate mâine. Cu o astfel de abordare nu am obținut mare lucru.

Acum câțiva ani s-a pornit cu mult avânt regionalizarea și descentralizarea și chiar o reorganizare administrativă Ce s-a ales din proiectul ăsta? Mai nimic! Ideea că regionalizarea ar împărți România pe zone de influențe politice a dus la acest eșec (...) Politica celui mai puternic nu mai merge” a spus Klaus Iohannis la Suceava.

×
Parteneri
Craterul de pe strada din Slănic Prahova are o adâncime de 18 metri
x close