Antena 3 CNN Actualitate Klaus Iohannis, în vizită la Spitalul Floreasca, unde sunt internate victime de la Crevedia: "Cei vinovaţi să primească pedepse exemplare"

Klaus Iohannis, în vizită la Spitalul Floreasca, unde sunt internate victime de la Crevedia: "Cei vinovaţi să primească pedepse exemplare"

La trei zile de la catastrofa de la Crevedia, președintele Klaus Iohannis a vizitat Spitalul Floreasca, unde sunt internați o parte dintre cei răniți.

Klaus Iohannis, în vizită la Spitalul Floreasca, unde sunt internate victime de la Crevedia: "Cei vinovaţi să primească pedepse exemplare"
Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea
de Redacția Antena 3 CNN    |    29 Aug 2023   •   16:04

Președintele Klaus Iohannis a venit marți, de la ora 15.00, la Spitalul Clinic de Urgență București, unde sunt internați răniți în exploziile de la Crevedia.

"Am vizitat pompierii răniţi care sunt aici în spital. Am întâlnit două categorii de persoane pe care trebuie să recunosc că le admir şi le stimez: pompierii care au fost la intervenţie, profesionişti, hotărâţi, dăruiţi care, din păcate, au fost răniţi în cadrul acestei intervenţii; pe de altă parte, evident, medicii, întregul corp medical, care s-a mobilizat incredibil. 

Au salvat vieţi şi destine. Şi unii şi alţii au toată aprecierea şi admiraţia mea." a declarat preşedintele Iohannis la finalul vizitei efectuate în unitatea medicală. 

Preşedintele şi-a exprimat totodată compasiunea şi sprijinul pentru victimele tragediei, exprimându-şi dorinţa ca şirul tragediilor din ultima vreme să fie lămurite, iar vinovaţii să plătească. 

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

"Cu siguranță autoritățile, instituțiile trebuie să caute explicații și soluții pentru a preveni cât de mult se poate preveni. Trebuie să vedem: a fost neglijență, conivență sau pur și simplu ignoranță? Sau n-au fost bune procedurile sau nu s-au corelat instituțiile sau cineva a încălcat legea? Toate acestea trebuie clarificate, explicate și sistemele îmbunătățite.

Nu pot să accept explicații de genul că pe noi nu ne-a sesizat nimeni. E un pic greu de acceptat în cazul Crevedia, de exemplu.

Nu vreau în acest moment să acuz pe nimeni, dar aştept ca instituţiile abilitate să îşi facă datoria, să vină cu explicaţii, cei vinovaţi să primească pedepse exemplare.", a subliniat Iohannis.

Patru pacienţi dintre cei 56 răniţi de exploziile produse la o staţie GPL din Crevedia sunt în stare critică, trei fiind internaţi în Bucureşti şi un altul la Milano, iar acesta din urmă a fost transferat într-o altă unitate medicală din Italia, înalt specializată în tratarea arsurilor.

Un număr de 24 de pacienţi aflaţi în Bucureşti sunt în stare medie sau uşoară, iar 17 pacienţi au fost externaţi, relevă raportul transmis marţi de Ministerul Sănătăţii.

Potrivit datelor transmise de minister, 3 pacienţi critici sunt intubaţi şi ventilaţi mecanic.

Doi dintre acești pacienţi sunt internați la Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti și unul la Spitalul Clinic de Urgenţă „Bagdasar Arseni” Bucureşti.

Pacienţi internaţi aflaţi în stare medie sau uşoară: 24, din care:

  • 11 pacienţi - Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti;
  • 8 pacienţi - Spitalul Clinic de Urgenţă „Bagdasar Arseni” Bucureşti;
  • 3 pacienţi – Spitalul Clinic de Urgenţă Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri Bucureşti;
  • 1 pacient – Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti;
  • 1 pacient – Spitalul Universitar de Urgenţă Elias Bucureşti

 

Numărul pacienţilor externaţi a ajuns la 17.

Până în acest moment, 2 pacienți au decedat.

12 pacienți au fost transferați la spitalr peste hotare.

Două explozii au avut loc sâmbătă la stația GPL din Crevedia. Doi oameni - soț și soție - au murit. Au fost în total 58 de victime, dintre care 43 sunt angajați ai Ministerului de Interne - pompieri, polițiști și jandarmi care au acționat la fața locului.

×
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close