Antena 3 CNN Actualitate "Poate a fost din lăcomie, poate din răzbunare!" Kelemen Hunor, primit cu aplauze la USR, după ce UDMR a fost dat afară de la guvernare

"Poate a fost din lăcomie, poate din răzbunare!" Kelemen Hunor, primit cu aplauze la USR, după ce UDMR a fost dat afară de la guvernare

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, și-a făcut o apariție inedit la congresul USR, în contextul în care formațiunea maghiară a fost îndepărtată de la guvernare.

de Redacția Antena 3 CNN    |    17 Iun 2023   •   18:05

"N-am mai fost la un congres al unui partid de opoziție de foarte mult timp. Dar încerc să mă obișnuiesc", a spus Kelemen Hunor, sâmbătă.

El s-a referit, aparent, la circumstanțele în care USR a ieșit de la guvernare în toamna anului 2021 și a creat premisele învestirii guvernului Ciucă și ale guvernării PSD-PNL-UDMR care, în cele din urmă, a rămas doar o guvernare PSD-PNL.

În deschiderea Congresului USR, Kelemen Hunor i s-a adresat președintelui formațiunii, Cătălin Drulă.

Citește și: Kelemen Hunor: ”Aveți majoritate, spor la treabă! Exclus să oferim sprijin parlamentar până în 2024!”

"Îți mulțumesc, Cătălin, pentru că m-ai invitat la acest congres acum trei săptămâni. Nici tu, nici eu nu știam ce se va întâmpla peste trei săptămâni. Am emoții, trebuie să recunosc în fața voastră. Și nu din cauză că n-am mai vorbit în fața oamenilor. Am emoții (pentru) că n-am mai fost la un congres al unui partid de opoziție de foarte mult timp.

Dar încerc să mă obișnuiesc cu acest statut. Bine v-am găsit după aterizarea noastră forțată! Voi cunoașteți sentimentul. Cunoașteți sentimentul, nu trebuie să vă explic eu cum este când ai făcut treabă și te trezești pe peron”, a spus liderul UDMR.

"Azi nu o să vorbesc despre supărările, despre dezamăgirile noastre, nici nu caut explicații la cele întâmplate, cu toate că sunt întrebări legitime (...) Poate să fie din lăcomie, poate să fie din dorința de răzbunare, poate să fie din eroare strategică. Chiar nu mai contează", a adăugat el.

Kelemen Hunor a lăsat să se înțeleagă că e pregătit să se alăture formațiunilor care se vor coaliza în jurul USR, în vederea constituirii unui pol al opoziției.

Congresul USR mandatează conducerea partidului să formeze un pol de dreapta în perspectiva alegerilor din 2024

Presa centrală a remarcat la Congresul USR prezența unor invitați din partea ALDE Europe precum și de la PMP și de la Forța Dreptei.

Precedentul congres al USR a avut loc în 16 iulie 2022 și s-a desfășurat online, fiind validată, atunci, alegerea în funcție a lui Cătălin Drulă.

Sâmbătă, participanții la evenimentul desfășurat la București au decis să acorde conducerii USR un mandat în vederea construirii unui pol de dreapta la alegerile din 2024.

Mandatul propus de președintele Cătălin Drulă a fost aprobat cu 647 de voturi pentru, 5 împotrivă și 48 de abțineri.

×
Subiecte în articol: Kelemen Hunor UDMR USR Cătălin Drulă
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close