Antena 3 CNN Actualitate Livia Stanciu, blocată de Mariana Rarinca în drumul spre CCR

Livia Stanciu, blocată de Mariana Rarinca în drumul spre CCR

Livia Stanciu, blocată de Mariana Rarinca în drumul spre CCR
Sursa foto: Foto: VideoNews
23 Iun 2016   •   22:49

Mariana Rarinca contestă hotărârea de pensionare a șefei ÎCCJ. Astfel, Livia Stanciu nu va putea ajunge la CCR până ce nu va fi soluționat atacul Marianei Rarinca împotriva Hotărârii CSM prin care s-a decis eliberarea din funcție a președintelui ÎCCJ.

De asemenea, Mariana Rarinca a transmis, prin intermediul avocatului, o somație către președintele Klaus Iohannis să nu semneze decretul de numire în funcție a Liviei Stanciu, până ce nu va fi soluționat conflictul de la ÎCCJ.

Totuși, președintele Klaus Iohannis a semnat, joi, decretul privind eliberarea din funcție a Liviei Stanciu, care s-a pensionat în data de 13 iulie, se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale.

Livia Stanciu, fosta șefă a Înaltei Curți, a fost numită judecator al Curții Constituționale pentru un mandat de nouă ani, la începutul acestei luni.

Pe 21 mai 2015, Mariana Rarinca, femeia acuzată că a şantajat-o pe şefa ICCJ, Livia Stanciu, a fost achitată definitiv. Decizia a fost luată de Curtea de Apel Bucureşti, care a apreciat că femeia nu se face vinovată de faptele pentru care a fost denunţată de Livia Stanciu. 

În prima instanţă, judecătorii de la Tribunalul Bucureşti o condamnaseră la trei ani de închisoare cu suspendare pentru şantaj. 

Livia Stanciu a susţinut în plângerea depusă că Mariana Rarinca a ameninţat-o cu darea în vileag a unor fapte imaginare, compromiţătoare pentru şefa Curţii Supreme şi pentru soţul ei. Ca să nu se întâmple acest lucru, Stanciu ar fi trebuit să plătească de 20.000 de euro.

×
Parteneri
Mobilizare impresionantă pentru Aryan, copilul rătăcit
x close