Antena 3 CNN Actualitate Locale "Aşa facem toxiinfecţie" | Angajata unui restaurant dintr-un mall din Cluj, prinsă când degusta cu degetele din mâncarea clienților

"Aşa facem toxiinfecţie" | Angajata unui restaurant dintr-un mall din Cluj, prinsă când degusta cu degetele din mâncarea clienților

O clujeancă a rămas siderată în momentul când a observat o angajată a unui restaurant din mall că gustă şi pune mâna în mâncarea servită clienților. A filmat tot şi au depus imediat o sesizare la ANPC.

"Aşa facem toxiinfecţie" | Angajata unui restaurant dintr-un mall din Cluj, prinsă când degusta cu degetele din mâncarea clienților
Sursa foto: Captură video Stiri de Cluj
de Redacția Antena 3 CNN    |    20 Feb 2024   •   20:10

Restaurantele fast food din mall-uri sunt o opțiune pe care majoritatea dintre noi o aleg atât în weekend, dar şi în timpul săptămânii.

Facem această alegere ori din lipsa de timp de găti ceva acasă, ori pentru a ne diversifica meniul zilnic.

Însă nimeni nu se aşteaptă să vadă cum angajaţii nu respectă deloc normele sanitare.

S-a întâmplat însă la un mall din Cluj, acolo unde o clujeancă a avut ghinionul să observe o angajată a unui asemenea restaurant cum aceasta mănâncă cu degetele din produsele ce sunt expuse spre vânzare, iar apoi gustă cu polonicul din produsele pe care le gătește și îl pune la loc fără menajamente. 

În GALERIA FOTO de mai jos puteţi vedea imagini cu angajata care ia mâncarea cu mâna din porţiile destinate clienţilor

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Revoltată de cele văzute clujeanca a filmat momentul, pe care l-a făcut public în presa locală, apoi a depus imediat o sesizare la Protecţia Consumatorului, subliniind că gesturile necugetate ale angajatei pot genera focare de toxiinfecție alimentară.

În urma materialului publicat de Știri de Cluj ANPC a declanșat o anchetă.

Printre neregulile constatate, figurează asemenea deficiențe precum: folosirea unor vitrine frigorifice neigienizate, cu praf în exces, rugină, chedere rupte și corpuri străine; folosirea unor coșuri/tomberoane de reziduri având capace neconforme; folosirea unor vitrine frigorifice cu defecțiuni, deteriorate;  modificarea stării termice a produselor; utilizarea unui mobilier degradat, în zona de preparare etc. 

În cele din urmă, restaurantul a fost drastic amendat şi ulterior chiar închis de inspectori. Mai exact, inspectorii au emis:

  • 3 amenzi contravenționale, în cuantum de 60.000 lei 
  • oprirea definitivă de la comercializare a produselor alimentare neconforme în valoare de circa 5.000 de lei
  • oprirea temporară a prestării serviciilor, până la remedierea deficiențelor”, potrivit unei informări publicate de Protecția Consumatorilor Cluj

 

 

×
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close