Antena 3 CNN Actualitate Locale Carne de pui cu sallmonela, retrasă de la vânzare din două magazine, de către inspectorii ANPC, în București

Carne de pui cu sallmonela, retrasă de la vânzare din două magazine, de către inspectorii ANPC, în București

Comisarii de la Protecția Consumatorilor au găsit produse din carne de pui infestate cu salmonella, într-un depozit din Ilfov și în două puncte de lucru din București.

Carne de pui cu sallmonela, retrasă de la vânzare din două magazine, de către inspectorii ANPC, în București
Sursa foto: Profimedia Images
de Mia Lungu    |    20 Mar 2024   •   18:49

"În data de 13.03.2024, comisarii CRPC București Ilfov au efectuat controale la societatea Rewe Romania SA (Penny), atât la depozitul situat în comuna Ștefănești, cât și în două puncte de lucru din municipiul București, având suspiciunea infestării unor produse de pasăre cu salmonella.

Au fost prelevate probe de piept de pui cu os și piele, lot 1041203, ficat de pui Hanul Boieresc, lot 1041203, pui grill Hanul Boieresc, lot 1041103 și lot 1041203, producător SC Vanbet SRL, localitatea Strâmtura Mitoc, comuna Banca, județul Vrancea.

În urma efectuării analizelor de laborator, prin examen microbiologic, s-a confirmat prezența salmonellei", se arată într-un comunicat al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC).

Produsele în cauză au fost retrase de la comercializare.

Toxiinfecţiile alimentare provocate de Salmonella Enteritidis se manifestă prin tulburări gastrointestinale, însoţite deseori de febră, în primele 48 de ore de la consum.

×
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close