Antena 3 CNN Actualitate Locale Anchetă la Liceul Economic din Oradea, după ce directorul a cerut bani pentru festivitatea de absolvire

Anchetă la Liceul Economic din Oradea, după ce directorul a cerut bani pentru festivitatea de absolvire

Un director de școală din Oradea le-a cerut părinților câte două sute lei pentru ca festivitatea elevilor de clasa a XII-a să aibă loc.

Anchetă la Liceul Economic din Oradea, după ce directorul a cerut bani pentru festivitatea de absolvire
Sursa foto: pexels.com
de Alexandra Axinia    |    17 Mai 2023   •   13:53

Anchetă a Corpului de Control de la Ministerul Educaţiei la un colegiu din Oradea, după ce directorul le-ar fi cerut elevilor de clasa a XII-a câte două sute de lei de persoană pentru o ceremonie de absolvire fastuoasă. Directorul, care este şi consilier local, a fost înregistrat, la o şedinţă cu părinţii, în timp ce îi ameninţa că nu le va da diplome absolvenţilor în cazul în care nu vor plăti.

Totul a ieșit la iveală după ce directorul Liceului Economic din Oradea a fost înregistrat în timpul unei ședințe cu părinții elevilor de clasa a XII- a. Directorul le-a solicitat părinților câte 200 de lei pentru festivitatea de sfârșit de an. 

Mai mult decât atât, acesta le-a spus părinților că în cazul în care vor renunța să plătească acești bani, cel mai probabil copiii lor vor rămâne fără diplome. 

În momentul în care o mamă a contesta gestul directorului, spunând că este o formă de șantaj, directorul i-a spus că în viață trebuie să te supui. 

Întreg incidentul a ajuns la urechile șefilor din cadrul Inspectoratului de Învățământ din Bihor, care au dispus o anchetă. 

Pentru a se apăra, directorul a declarat că a cerut cei două sute de lei pentru ca festivitatea de sfârșit de an să nu aibă loc la un restaurant, unde prețurile sunt mai mari, ci în curtea școlii. 

×
Subiecte în articol: director bani elevi festivitate
Parteneri
Stare de alertă în Cluj-Napoca, după ce o stradă principală s-a surpat
x close