Antena 3 CNN Actualitate Locale Florin Piersic, transferat cu avionul SMURD, de la Cluj-Napoca la București, după operația la inimă

Florin Piersic, transferat cu avionul SMURD, de la Cluj-Napoca la București, după operația la inimă

Florin Piersic va fi transferat la un spital din București, cu avionul SMURD, după operația la inimă efectuată de medicii de la Institutul Inimii Cluj-Napoca.

de Mia Lungu    |    07 Mai 2024   •   20:13

Update 21:45 Avionul SMURD în care se află marele actor Florin Piersic a aterizat pe Aeroportul Băneasa din București. 

Acesta va fi preluat cu o ambulanță și va fi transportat la Institutul Matei Balș din Capitală.

Update 21:10 În aceste momente, avionul SMURD nr. 1123 execută o misiune secundară, pentru transportul unui pacient cu afecțiuni cardiace de la Cluj-Napoca la București.

La primirea solicitării, avionul SMURD se afla implicat în exercițiul NATO "Vigorous Warrior 2024", desfășurat în Ungaria.

În jurul orei 19:15, aeronava a decolat din zona de desfășurare a exercițiului, respectiv Baza Aeriană Pápa din Ungaria către Cluj-Napoca.

În aceste momente, aeronava se află pe Aeroportul Internațional Cluj-Napoca, în procedura de transfer a pacientului către echipajul aeronavei, urmând să decoleze către București, unde va preda pacientul.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Update 21:00 "Da, e transferul în curs spre București în vederea continuării tratamentului medicamentos și reevaluarea ortopedică. Decizia a fost a dânsului și a familiei.

Din punct de vedere cardiac, lucrurile sunt în regulă, partea care ținea de noi a fost rezolvată pentru moment, trebuie să-și continue tratamentul și să fie reevaluat din punct de vedere ortopedic”, a declarant, pentru Mediafax, Florin Ciraș, managerul Institutului Inimii din Cluj-Napoca.

Conform acestuia, actorul a plecat de la institutul clujean în stare bună.

Știrea inițială: Deși medicii din Cluj Napoca au anunțat, marți după-amiază, că actorul este în stare stabilă, după operația pentru extragerea sondelor de stimulare și îndepărtarea stimulatorului cardiac, se pare că acum s-a decis transferarea sa la Institutul Matei Balș din București.

Potrivit informațiilor Antena 3 CNN, familia lui Florin Piersic ar fi decis transferarea actorului, marți seara, la un spital din Capitală, pentru a continua tratamentul cu antibiotice și pentru proteza de la picior.

Florin Piersic va fi preluat de pe Aeroportul Cluj-Napoca, de avionul SMURD, în jurul orei 20:30 și va fi adus la Aeroportul Băneasa din București, de unde va fi preluat de o ambulanță și va fi transportat la spital, unde urmează să fie internat în secția de Terapie Intensivă.

 

×
Parteneri
Şeful Băncii Naţionale, avertisment pentru Guvern
x close