Antena 3 CNN Actualitate Locale Maternitatea din Târgu Bujor, renovată şi dotată cu bani europeni. Unitatea medicală are nevoie de mai mulţi medici

Maternitatea din Târgu Bujor, renovată şi dotată cu bani europeni. Unitatea medicală are nevoie de mai mulţi medici

O nouă investiţie finalizată la Spitalul Orăşenesc Târgu Bujor. Clădirea principală a unităţii medicale, în care funcţionează Maternitatea şi secţia de Chirurgie Generală, a fost consolidată, reabilitată şi modernizată.

de Redacția Antena 3 CNN    |    28 Mar 2024   •   11:32

Investiţia a fost realizată de către Consiliul Judeţean Galaţi, cu ajutorul fondurilor europene atrase prin Programul Operaţional Regional. Valoarea totală a investiţiei a fost de 6.500.000 de lei.

Un spital modern care să deservescă cei 60.000 de locuitori ai oraşului Târgu Bujor care este reconsolidat, reamenajat şi dotat cu aparatură de ultima oră şi-a inaugurat maternitatea.

Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi a fost prezent la eveniment şi a prezentat el însuşi noile dotări medicale, de ultimă generaţie.

"Cunosc acest spital de 20 ani. În această sală de operaţii, masa de operatii avea o manivelă cu care se regla orizontalitatea. Am reuşit prin fonduri europene să o modernizăm complet. 
Tot ce înseamnă săli de operaţie, toată aparatura este nouă, inclusiv, terapie intensivă pentru secţia de chirurgie... 
Pentru nou născuţi cu incubatoare care să fie aici, dar şi care să poată fi transportate către o unitate medicală superioară", a explicat Costel Fotea.

Noua maternitate a costat aproape două milioane de euro. Atraşi de noile investiţii, doi medici ginecologi, un chirurg, un pediatru şi două laborante s-au alăturat echipeimedicale. Târgu Bujor mai are însă nevoie de medici.

Anul trecut şi-au deschis porţile şi secţiile de Pediatrie, Chirurgie şi Ambulatoriu de specialitate.

Investiţia din ultimii 2 ani se ridică la 5 milioane de euro.

×
Subiecte în articol: Târgu Bujor
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close