Antena 3 CNN Actualitate Locale Inspectoratul Școlar din București primise din 2022 o sesizare de la părinți privind comportamentul agresorului din Școala "Nicolae Titulescu"

Inspectoratul Școlar din București primise din 2022 o sesizare de la părinți privind comportamentul agresorului din Școala "Nicolae Titulescu"

Inspectoratul Școlar al Municipiului București recunoaște că a primit, încă din octombrie 2022, un memoriu de la părinții elevilor de clasa a V-a de la școala Gimnazială "Nicolae Titulescu", privind comportamentul agresorului care a abuzat un copil în unitatea de învățământ.

Inspectoratul Școlar din București primise din 2022 o sesizare de la părinți privind comportamentul agresorului din Școala "Nicolae Titulescu"
de Mia Lungu    |    08 Mar 2024   •   17:00

"Din analiza documentelor existente la Inspectoratul Școlar al Municipiului București, s-a constatat că părinții elevilor clasei a V-a de la Școala Gimnazială ,"Nicolae Titulescu" au depus la Inspectoratul Școlar al Municipiului București, în luna octombrie 2022, un memoriu prin care care ne aduceau la cunoștință comportamentul inadecvat al unui copil, elev în clasa a  V-a  la Școala Gimnazială ,"Nicolae Titulescu".", a transmis ISMB

"Ca urmare a acestui fapt,  Inspectoratul Școlar al Municipiului București a dispus luarea de către Școala Gimnazială ,,Nicolae Titulescu”, în regim de urgență, a măsurilor legale care se impun prin respectarea ordinului Ministerului Educației și Cercetării nr. 4343/2020 privind aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor art. 7 alin. (1^1), art. 56^1 și ale pct. 6^1 din anexa la Legea educației naționale nr. 1/2011, privind violența psihologică – bullying.

Măsurile dispuse de unitatea de învățământ, conform cărora au fost luate toate măsurile necesare unui mediu sigur și securizant pentru elevii școlii,  au fost transmise Inspectoratului Școlar al Municipiului București, în luna noiembrie.", se mai arată în răspunsul ISMB, pentru Antena 3 CNN.

De altfel, părinții au primit, la acea vreme, și un răspuns de la ISMB în care se confirma primirea sesizării de către Inspectorat.

Inspectorii au declarat, săptămâna aceasta, că au aflat despre acuzațiile de viol în urma reportajului Antena 3 CNN și că nu au fost sesizați de către conducerea școlii, ci că s-au autosesizat în urma informațiilor apărute în presă.

×
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close