Antena 3 CNN Actualitate Locale "Ştiam că voi reuşi" | Un medic veterinar a construit o biserică, apoi a donat-o Mitropoliei Banatului

"Ştiam că voi reuşi" | Un medic veterinar a construit o biserică, apoi a donat-o Mitropoliei Banatului

Un cunoscut medic veterinar, care deţine un restaurant şi mai multe afaceri în domeniul agricol din Timişoara, a ridicat o biserică la Fibiș apoi donat-o Mitropoliei Banatului.

"Ştiam că voi reuşi" | Un medic veterinar a construit o biserică, apoi a donat-o Mitropoliei Banatului
Sursa foto: Mitropolia Banatului
de Claudia Popovici    |    18 Oct 2023   •   21:30

Lăcașul de cult a fost construit timp de 12 ani pe unul din terenurile pe care omul de afaceri le deţine.

Cu o suprafață de 250 de metri pătrați biserica, realizată din beton, iese în evidență prin detalii spectaculoase.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Picturile au fost realizate de pictorul Ioan Tricaciuc, cu o echipă de tineri din zona Moldovei, într-un interval de trei luni. Iconostasul și mobilierul bisericesc au fost sculptate de către o echipă de meșteri din Târgu Mureș.

Duminică, biserica din Fibiş a fost donată Mitropoliei Banatului de familia dr. Stelică Mălăeștean, moment la care au participat sute de credincioşi, dar şi reprezentații ai parohiilor vecine.

"Mulțumesc lui Dumnezeu că, după 12 ani am ajuns să participăm la slujba de sfințire a acestei biserici. Îi mulțumesc Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit că, de nouă ani de când ne păstorește, m-a sfătuit și m-a ajutat să finalizez lucrările de la biserică.

Îi mulțumesc și Preasfințitului Părinte Paisie Lugojanul, care pot să spun, este nașul bisericii, întrucât în urmă cu 13 ani, când i-am mărturisit că doresc să construiesc o biserică, Preasfinția Sa mi-a zis, că de voi reuși, ea va fi mireasa mea. Atunci nu am înțeles nimic, dar azi îmi dau seama că este viața mea”, a declarat Stelică Mălăeștean, ctitorul bisericii, citat de tion.ro.

După donație, a avut loc slujba de târnosire a bisericii cu hramurile „Adormirea Maicii Domnului” și „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”, a transmis Mitropolia Banatului.

La finalul slujbei, ÎPS Ioan Selejan i-a oferit dr. Stelică Mălăeștean cea mai înaltă distincție mitropolitană, Ordinul „Crucea Sfântului Iosif” pentru mireni.

×
Parteneri
Schimbare importantă pentru călătorii ce trec prin Gara de Nord
x close