Antena 3 CNN Actualitate Locale Orașul din România în care se va deschide o fabrică de mobilă. 150 de noi locuri de muncă | O companie globală a cumpărat fosta fabrică a lui Irinel Columbeanu

Orașul din România în care se va deschide o fabrică de mobilă. 150 de noi locuri de muncă | O companie globală a cumpărat fosta fabrică a lui Irinel Columbeanu

O nouă fabrică de mobilă se va deschide într-un oraș din România și va oferi 150 de noi locuri de muncă. O companie globală a cumpărat fosta fabrică de materiale de construcții a lui Irinel Columbeanu.

Orașul din România în care se va deschide o fabrică de mobilă. 150 de noi locuri de muncă | O companie globală a cumpărat fosta fabrică a lui Irinel Columbeanu
Sursa foto: Getty Images/Stígur Már Karlsson /Heimsmyndir
de Redacția Antena 3 CNN    |    08 Feb 2024   •   06:00

Fosta fabrică de materiale de construcții a lui Irinel Columbeanu a fost cumpărată de investitorii suedezi.

Compania, anterior deținută de milionarul român, s-a confruntat cu datorii semnificative, care au condus la declanșarea unei proceduri lungi de lichidare.

Cu toate acestea, există planuri promițătoare pentru viitorul acestei facilități, deoarece se pare că va fi recondiționată pentru a găzdui producția de mobilier IKEA.

Este vorba despre fabrica din Târgu Cărbunești, județul Gorj.

”Investitorul a cumpărat de la lichidator o parte din terenurile și clădirile pe care le avea fosta fabrică a domnului Irinel Columbeanu la Târgu Cărbunești. A solicitat emiterea unui certificat de urbanism pentru construirea unei fabrici pentru materiale folosite la realizarea de mobilier pentru un cunoscut brand internațional”, a spus primarul orașului Târgu Cărbunești, potrivit lgj.ro.

”Din păcate, la primărie nu au ajuns mulți bani, pentru că prima dată trebuie să își recupereze banii statul și ANAF-ul. Avem o datorie de recuperat. Suntem înscriși la masa credală”, a mai spus edilul.

150 de noi locuri de muncă

Producția la noua fabrică de mobilă va începe în aproximativ un an și jumătate.

Se estimează că va oferi în jur de 150 de noi locuri de muncă.

Chiar și după vânzarea fabricii, primăria din Târgu Cărbunești nu a reușit să-și recupereze banii, potrivit declarațiilor edilului.

Irinel Columbeanu rămâne în continuare dator cu suma de 600.000 de lei.

×
Parteneri
A murit Alexandru Alexandrov, fondatorul gigantului Altex România
x close