Antena 3 CNN Actualitate Locale Orașul din România în care iluminatul festiv a fost amânat. Vântul puternic a produs numeroase avarii la rețeaua de electricitate

Orașul din România în care iluminatul festiv a fost amânat. Vântul puternic a produs numeroase avarii la rețeaua de electricitate

Un oraș din România a amânat iluminatul festiv din cauza rafalelor foarte puternice de vânt, ce au provocat numeroase avarii la rețeaua de iluminat public.

Orașul din România în care iluminatul festiv a fost amânat. Vântul puternic a produs numeroase avarii la rețeaua de electricitate
Sursa foto: Facebook I Primăria Municipiului Tulcea
de Redacția Antena 3 CNN    |    27 Noi 2023   •   22:36

Primăria Tulcea a comunicat luni seară că evenimentul de inaugurare a iluminatului festiv specific sărbătorilor de iarnă va avea loc cu cinci zile mai târziu decât data inițială, care fusese anunțată pentru Ziua Națională a României.

Acestă schimbare a fost determinată de multiplele avarii în rețeaua de energie electrică, provocate de condițiile meteorologice dificile din weekendul trecut în zona Dobrogei.

Regiunea s-a aflat sub atenționare de cod roșu de viscol puternic, cu rafale ale vântului de peste 95-100 km/h, ninsoare abundentă și vizibilitate redusă spre zero.

”Iluminatul Festiv va fi inaugurat pe 6 decembrie, de Sfântul Nicolae. Rafalele foarte puternice de vânt au provocat numeroase avarii la rețeaua de iluminat public, astfel încât inaugurarea iluminatului festiv nu este posibilă în data de 1 decembrie, așa cum era programat.

Citește și: Primăria Sectorului 3 organizează "Winter Wonderland", cel mai mare târg din România, în Hala Laminor

Remedierea acestor avarii este prioritară pentru siguranța și confortul locuitorilor și, în același timp, indispensabilă pentru îndeplinirea condițiilor tehnice de funcționare optimă a iluminatului festiv.

Astfel, Ziua de Sfântul Nicolae ne va regăsi cu iluminatul public pus la punct, iar copiii vor avea un motiv în plus de bucurie odată cu aprinderea ornamentelor și beculețelor multicolore”, au transmis reprezentanții Primăriei Tulcea pe Facebook.

 

 

×
Subiecte în articol: Tulcea iluminat festiv vant puternic
Parteneri
FCSB, petrecere ”Made in Romania” după câștigarea titlului
x close