Antena 3 CNN Actualitate Locale Oraşul din România unde se va construi o fabrică de ciocolată

Oraşul din România unde se va construi o fabrică de ciocolată

Investiția se va realiza etapizat, spun autorităţile care au dat undă verde pentru amenajarea unei fabrici de ciocolată într-un oraş din România. Iată despre ce este vorba.

Oraşul din România unde se va construi o fabrică de ciocolată
Sursa foto: Pixabay
de Claudia Popovici    |    24 Apr 2023   •   23:23

Potrivit municipalității fabrica de ciocolată va fi construită în Parcul Industrial II din strada Ogorului din Oradea.

Construcţia, cu etaj parţial, va fi ridicată pe o parcelă de 9.000 metri pătraţi din strada Straub Ferenc Bruno. Hala propusă va avea o suprafaţă de 2.126 metri pătrați.

Investiţia este estimată la circa 2 milioane euro şi se va desfășura etapizat.

"Din ce s-a discutat, în primă instanţă va fi amenajată secţia pentru prelucrare carne, urmând ca ulterior să fie lansată, complet separat, şi fabrica de ciocolată", a explicat luni, pentru bihoreanul.ro, viceprimarul din Oradea. 

Unica fabrică de ciocolată românească și-a cerut insolvența. Care este motivul

Fabrica Galactic din Baia Mare este singura fabrică românească de ciocolată românească. Aceasta produce ciocolată de 25 de ani, însă a fost nevoită să își ceară insolvența.

Unul dintre sortimentele de ciocolată pe care le producea Galactic a fost premiat cu medalia „Marca de Aur“. În cele mai bune timpuri, Galatic ajungea să producă și 2.000 de tone de ciocolată pe an.

„Anul trecut a fost dramatic. O parte a anului nu am avut acces la materii prime, pentru că nu se puteau importa, apoi am primit o lovitură semnificativă din partea marilor retaileri – noi desfacem produsele la toți marii retaileri din țară – care au refuzat orice majorare de preț, deși costurile de producție s-au majorat semnificativ, de la zahăr, ulei vegetal, la combustibili, utilități și așa mai departe”, Liviu Fagi.

La un moment dat, firma avea în portofoliu peste 80 de sortimente, printre care Galactic, Real Chocolate, CORA, Profi, Aro, Nr. 1, Sonata, Americana, pralinele Silvoriu, potrivit adevarul.ro.

×
Subiecte în articol: ciocolata fabrica
Parteneri
Vladimir Putin, învestit pentru încă 6 ani ca preşedinte al Rusiei
x close