Antena 3 CNN Actualitate Locale Caz revoltător la Unitatea de Primiri Urgențe Bacău! O femeie și soțul său, grav bolnav, au fost jigniți și alungați de medicul de gardă: ”Marș afară!”

Caz revoltător la Unitatea de Primiri Urgențe Bacău! O femeie și soțul său, grav bolnav, au fost jigniți și alungați de medicul de gardă: ”Marș afară!”

O femeie s-a prezentat cu soțul său, grav bolnav, la Unitatea de Primiri Urgențe Bacău. În loc să primească ajutor, cei doi au fost alungați și jigniți de medicul de gardă.

Caz revoltător la Unitatea de Primiri Urgențe Bacău! O femeie și soțul său, grav bolnav, au fost jigniți și alungați de medicul de gardă: ”Marș afară!”
Sursa foto: GettyImages
de Roxana Mihăiescu    |    23 Apr 2024   •   17:29

Femeia a mers de urgență la spital cu soțul său, din cauza faptului că nu mai putea respira. 

Ajunși la unitatea spitalicească, cei doi au fost tratați cu indiferență și, în loc să primească ajutor, au fost alungați, ba chiar insultați de medicul de gardă.

“MARȘ AFARĂ! Nu-mi ceri tu mie socoteală.. Afară!”, ar fi spus medicul de gardă, notează Adevărul.

Reacția vine după ce femeia, acum pensionară, însă care lucrase de peste 40 de ani ca asistentă medicală, în secția de Chirurgie, i-a cerut explicații doctoriței care era de gardă la acel moment.

Enervată la culme de atitudinea femeii, doctorița a răbufnit și i-a adresat cuvinte jignitoare, apoi le-a zis să plece acasă, în ciuda faptului că bărbatul, bolnav de cancer, se afla într-o stare gravă, având nevoie de îngrijiri medicale. 

”Umilită, cu inima bătătorită ca un câmp de război, făcută una cu pământul, femeia s-a întors la ambulanța unde omul ei drag, conectat la oxigen, aștepta de peste două ore să fie băgat în seamă de un sistem de sănătate la care cotizaze 45 de ani, dar la care niciodată nu apelase până să primească pecetea “Marelui C(ancer)” : “Hai acasă, că aici nu te primește!”, i-a spus femeia soțului ei. “Nu vreau acasă, vreau la spital”, a zis bolnavul care a sperat până în ultima clipă că medici buni vor face tot posibilul ca el să rămână în viață oricât.

După multe investigații, opreliști și deznădejdi, la Iași, femeia care lupta pentru soțul ei a primit o întrebare dezarmantă de la un chirurg toracic, însărcinat să recolteze o biopsie (a doua, după ce prima fusese irelevantă): “De ce atâtea investigații și chinuri, că dvs. știți că oricum moare?”, mai precizează sursa citată.

×
Subiecte în articol: pacient upu bacau medic de garda
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close