Antena 3 CNN Actualitate Locale A murit primarul unei comune din județul Olt, într-un accident rutier produs în seara de Crăciun, soldat cu șapte victime

A murit primarul unei comune din județul Olt, într-un accident rutier produs în seara de Crăciun, soldat cu șapte victime

Un grav accident rutier s-a produs luni seara, 25 decembrie 2023, pe DN64, la granița localităților Grădinari și Strejești, din județul Olt, soldat cu șapte victime, în urma căruia primarul comunei a murit.

de Redacția Antena 3 CNN    |    26 Dec 2023   •   13:04

Potrivit IPJ Olt, în accident au fost implicate două autoturisme care ar fi intrat în coliziune frontală.

Primarul comunei Grădinari era pasager într-o ambulanţă privată de transport pacienţi la dializă, condusă de un bărbat în vârstă de 52 de ani, din Strejeşti.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Potrivit reprezentanţilor IPJ Olt, în urma accidentului, şase persoane au fost rănite şi au necesitat îngrijiri medicale, fiind transportate la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina.

"Din primele verificări, poliţiştii au constatat faptul că, în eveniment, au fost implicate două autovehicule, respectiv un autoturism condus de un tânăr de 32 de ani, din municipiul Slatina, judeţul Olt şi un autoturism condus de un bărbat de 52 de ani, din comuna Strejeşti, judeţul Olt.

Citește și: Accident în prima zi de Crăciun la Constanța. Mașina în care se afla o femei și un copil de 8 luni, s-a răsturnat

În urma evenimentului rutier, şase persoane au necesitat îngrijiri medicale, fiind transportate la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina. Ulterior, pentru una dintre cele şase persoane transportate la unitatea medicală a fost declarat decesul", au informat reprezentanţii IPJ Olt.

Ambii şoferi au fost testaţi cu aparatul etilotest, reieşind că şoferul din Strejeşti nu consumase alcool, în timp ce şoferul din Slatina avea o alcoolemie de 0,72 mg/l alcool pur în aer expirat.

Şoferul din Slatina a fost testat pozitiv şi pentru prezenţa unor substanţe psihoactive.

"De asemenea, tânărul a fost testat cu aparatul din dotare, iar în urma testării au reieşit indicii cu privire la posibila prezenţă a substanţelor psihoactive.

Menţionăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanţe interzise", au precizat reprezentanţii IPJ Olt.

Poliţiştii au deschis dosar penal pentru infracţiunile de vătămare corporală din culpă, ucidere din culpă şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

 

×
Subiecte în articol: accident Olt spital
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close