Antena 3 CNN Actualitate Locale Primăria din Timişoara, amendată pentru mizeria din parcuri. Cum se apără Dominic Fritz

Primăria din Timişoara, amendată pentru mizeria din parcuri. Cum se apără Dominic Fritz

Nu trece o săptâmână fără ca administrația condusă de Dominic Fritz să nu fie amendată pentru diverse nereguli. După ce săptămâna trecută DNA a descins în primarie pentru neplata certificatelor verzi către compania de termoficare, inspectorii OPC au amendat acum instituția cu suma de 10.000 de lei pentru mizeria din parcuri.

Primăria din Timişoara, amendată pentru mizeria din parcuri. Cum se apără Dominic Fritz
Sursa foto: Dominic Fritz Facebook/ Antena 3
de Andreea Borboros    |    13 Apr 2022   •   11:12

Andreea Borboros, reporter Antena 3, a transmis din Parcul Carmen Sylva, unde a prezentat cum arată parcul aflat sub administraţia Primăriei Timişoara.

"Încă de la intrare, panourile sunt efectiv umplute de grafitti, de înscrisuri. De asemenea, iarba este netăiată. Primăria Timişoara plăteşte bani grei firmei care ar trebuie să întreţină spaţiile verzi. Parcurile au devenit spaţii pentru hrănitul porumbeilor sau chiar a animalelor sălbatice. Primarul Dominic Fritz susţine că amenda dată este o amendă pentru faptul că, în 2016, într-un alt parc din Timişoara (n.r. Parcul Copiilor), a căzut un gard, sub greutatea plantelor ofilite, care nu au fost curăţate de firma care ar fi trebuit să facă acest lucru.

Inspectorii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului au descoperit nereguli şi în ceea ce priveşte locurile de joacă, acolo unde copiii sunt puşi în pericol, în momentul în care folosesc balansoarele. Şuruburile lipsesc cu desăvâşire, iar lanţurile care ar fi trebuit să le ofere protecţie copiilor dispar şi ele, nefiind înlocuite, motiv pentru care inspectorii OPC au dispus ca acele locuri de joacă să fie închise până la remediere.

Între timp, la scurt timp după ce Primăria a încasat această amendă, angajaţii de la salubritate au venit şi au început să adune mizeria din parcuri.  Rămâne de văzut ce se va întâmpla cu spaţiile de joacă, dacă Primăria va investi sau nu în acestea", a prezentat Andreea Borboros, reporter Antena 3.

Primarul Domninic Fritz se apără şi susţine că amenda a fost dată pentru un gard natural căzut în 2016.

În 2016, acum exact 6 ani și o lună, a căzut un gard la Parcul Copiilor sub greutatea plantelor netunse de Horticultura....

Posted by Dominic Fritz on Monday, 11 April 2022

×
Subiecte în articol: primarie Timisoara Dominic Fritz mizerie
Parteneri
Noua fabrică din România care se deschide după Paște
x close