Antena 3 CNN Actualitate Locale Primii kilometri ai Autostrăzii Bucureștiului (A0) s-au deschis. Ministrul Transporturilor a publicat primele imagini de la inaugurare

Primii kilometri ai Autostrăzii Bucureștiului (A0) s-au deschis. Ministrul Transporturilor a publicat primele imagini de la inaugurare

În cursul zilei de astăzi, la ora 15:00 s-a deschis circulația pe lotul 2 al Autostrăzii de Centură București (A0) Nord între nodul rutier cu DN1 și nodul rutier cu A3 (Autostrada București – Ploiești).

Primii kilometri ai Autostrăzii Bucureștiului (A0) s-au deschis. Ministrul Transporturilor a publicat primele imagini de la inaugurare
Sursa foto: Facebook/ Sorin Grindeanu
de Roxana Mihăiescu    |    29 Noi 2023   •   15:52

Primul tronson al autostrăzii de centură a Capitalei A0 a fost deschis traficului în cursul zilei de miercuri. Constructorul român UMB a finalizat lucrările la Lotul 2 din A0 Nord mult înainte de termen.

Traficul este deschis, însă, doar pe aproape 10 km din cei 19 km ai lotului, între DN1 și Autostrada A3.

Citește și: Imagini în nocturnă cu cea mai nouă autostradă din România: "Prima testare a iluminatului public"

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a publicat un clip în care este surprins momentul inaugurării lotului 2.

”De astăzi se poate circula pe aproximativ 10 km din cei 19 km construiți ai A0 Nord (între DN1 și A3).

După finalizarea legăturii cu Lotul 3, se va putea circula, anul viitor, pe 21 de km între DN1 și DN2.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Construcția celor 19 km a costat 831,92 milioane de lei (fără TVA) și a fost finalizată cu 7 luni mai devreme. Asocierea de constructori români a început lucrările în august 2022 și avea termen contractual de finalizare în iunie 2024”, a scris Sorin grindeanu pe pagina de Facebook.

Live A0

S-a deschis circulația pe primul Lot din Autostrada de Centură a Capitalei (#A0)! De astăzi se poate circula pe aproximativ 10 km din cei 19 km construiți ai A0 Nord (între DN1 și A3). După finalizarea legăturii cu Lotul 3, se va putea circula, anul viitor, pe 21 de km între DN1 și DN2. Construcția celor 19 km a costat 831,92 milioane de lei (fără TVA) și a fost finalizată cu 7 luni mai devreme. Asocierea de constructori români a început lucrările în august 2022 și avea termen contractual de finalizare în iunie 2024.

Publicată de Sorin Grindeanu pe Miercuri, 29 noiembrie 2023

Lucrările la acest tronson au fost începute în vara lui 2022, iar termenul de finalizare era iulie 2024.

Lotul face legătura între A3 și DN1, în zona localităților Otopeni-Balotești.

O problemă este legată de faptul că restul kilometrilor de pe acest lot sunt de-o parte și alta a nodurilor rutiere A3 și DN1 și nu au o descărcare de trafic care să permită folosirea lor, în condițiile în care loturile I și III ale inelului nordic, unde lucrează alte societăți, sunt departe de a fi terminate, notează Ziare.com.

×
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri în prima zi de Paşte. Ce trebuie să faci astăzi
x close