Antena 3 CNN Actualitate Locale Minor pus să vândă droguri de către o rudă care cultiva canabis într-o seră din Prahova

Minor pus să vândă droguri de către o rudă care cultiva canabis într-o seră din Prahova

Procurorii DIICOT au demascat o afacere de familie bazată pe substanțe ilegale. Un bărbat cultiva canabis și îl vindea cu ajutorul nepotului său minor.

Minor pus să vândă droguri de către o rudă care cultiva canabis într-o seră din Prahova
Sursa foto: Poliţia Română
de Alexandra Axinia    |    16 Oct 2023   •   14:57

Conform unor comunicate transmise de IJP Prahova şi DIICOT, în perioada ianuarie - octombrie 2023, o persoană bănuită ar fi comercializat canabis, în mod repetat, direct sau prin intermediul unui nepot către consumatori, inclusiv minori, din județele Prahova, Dâmbovița și Ilfov.

"Din cercetările efectuate a mai rezultat că, pe parcursul anului 2023, bănuitul major ar fi înființat și întreținut o cultură de canabis, într-un solar amplasat într-o comună din județul Ilfov. În urma percheziţiilor domiciliare, a fost depistată și dezafectată o cultură de canabis, aflată într-un solar, fiind ridicate 193 de plante verzi de canabis (aproximativ 30 de kilograme de masă vegetală verde), 39 de plante semiuscate de canabis (aproximativ 10 kilograme de masă vegetală) și aproximativ 2,5 kilograme de canabis.

Citeşte şi: Un elev din Satu Mare a fost obligat de un traficant să vândă droguri

Procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Ploieşti au dispus reţinerea unei persoane, pentru 24 de ore și măsura controlului judiciar față de cea de-a doua persoană bănuită minoră, pentru 60 de zile. În cursul acestei zile, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Prahova cu propunerea de arestare preventivă a bănuitului reținut, pentru 30 de zile.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română. Acțiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile „Matei Basarab” Ploiești, precizează sursa citată. 

×
Subiecte în articol: procurori diicot trafic de droguri
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close