Antena 3 CNN Actualitate Locale Proprietara unui magazin din Alba Iulia, condamnată la închisoare, după ce a fost prinsă că vindea jucării contrafăcute

Proprietara unui magazin din Alba Iulia, condamnată la închisoare, după ce a fost prinsă că vindea jucării contrafăcute

Patroana unui magazin din Alba Iulia este condamnată la trei luni de închisoare, după ce a fost prinsă că vindea jucării contrafăcute. Anchetatorii au descoperit 340 de jucării contrafăcute.

Proprietara unui magazin din Alba Iulia, condamnată la închisoare, după ce a fost prinsă că vindea jucării contrafăcute
Sursa foto: Profimedia
de Georgiana Adam    |    17 Ian 2024   •   18:36

Totul s-a întâmplat în anul 2019. Oamenii legii au descoperit în magazinul său situat pe Bulevardul Transilvaniei, din Alba Iulia, 340 de produse contrafăcute, care purtau însemnele unei colecții de păpuși mici, extrem de populară printre fetițe.

Din cercetări a reieșit faptul că acestea erau cumpărate din Dragonul Roșu.

În fața anchetatorilor, femeia a mărturisit că nu știa că jucăriile sunt contrafăcute și că reprezintă un pericol pentru cei mici. 

Citește și: Tinerii români nu mai merg la facultate şi vor să se facă influenceri sau modele de videochat pentru a câştiga bani uşor

În primă instanță, magistrații a Judecătoria Alba Iulia au decis să renunțe la aplicarea unei pedepse. 

Procurorii au făcut, însă, apel, iar pe data de 14 ianuarie 2024, magistrații Curții de Apel Alba Iulia au dat sentința finală.

Astfel, femeia a fost condamnată la 3 luni de închisoare cu amânare. De asemenea, patroana magazinului a fost amendată cu suma de 12.000 de lei, pentru punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare.

În motivarea deciziei, magistrații scriu că astfel de produse contrafăcute sunt neconforme și pot provoca răni minore copiilor.

”Este bine cunoscut faptul că produsele contrafăcute nu respectă niciun fel de normă de siguranţă, fiind neconforme şi putând provoca de la răni minore, până la alergii periculoase. Astfel, au fost situaţii concrete în care copii au înghiţit diferite părţi ale jucăriilor nefixate corespunzător sau au fost cazuri mult mai grave, cum ar fi spre exemplu situaţia din 2018 când în urma unor controale, ANPC a emis mai multe avertizări în cuprinsul cărora s-a semnalat faptul că jucării fabricate sau contrafăcute în China conţineau ftalaţi, compuşi chimici care au efect perturbator asupra sistemului endocrin”, au notat magistrații Curții de Apel Alba Iulia, notează Alba24.ro.
 

×
Parteneri
Incendiu puternic lângă Mănăstirea Voroneț! Există risc de extindere
x close